Haberler

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Antalya, Muğla ve Isparta'da törenlerle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Antalya, Muğla ve Isparta'da törenlerle kutlandı.

Antalya'daki kutlamalar kapsamında, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına, Valilik, 3. Piyade Eğitim Tugay Jandarma Komutanı Piyade Albay Tahir Savran ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı adına çelenkler konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene kurum ve kuruluşların temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Çelenk töreninin ardından Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Savran, Valilik makamında tebrikleri kabul etti. Kabulün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda geçiş töreni yapıldı. Vali Karaloğlu ve Başkan Türel, araçla vatandaşları selamladı.

Bu arada resmi törenin ardından bir grup, çeşitli sloganlar atarak Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Serik, Kumluca, Akseki ilçelerinde de törenler düzenlendi.

Muğla

Muğla'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, Atatürk anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra Muğla Valisi Esengül Civelek, Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Valilik'te bayram tebriklerini kabul etti.

Valilik'teki programın ardından Cumhuriyet Caddesi'ndeki törene geçildi. Vali Civelek, Başkan Gürün ve Alay Komutanı Sel, halkı selamladı. Programda Muğla Müftülüğü Mehter Takımı ve Menteşe Belediyesi halk oyunları ekibi gösterilerini sundu.

Program, geçit töreniyle sona erdi.

Muğla'nın Bodrum, Yatağan, Milas ilçelerinde de törenler düzenlendi.

Isparta

Isparta'da, 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenklerin konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Daha sonra Isparta Valisi Şehmus Günaydın, makamında tebrikleri kabul etti.

Hükümet Konağı önünde devam eden programda konuşan Piyade Yüzbaşı Erhan Aybek, bugün milletin makus kaderinin değiştiği, Anadolu'da düşmana son darbenin vurulduğu ve bir milletin yok olma sınırında gerçekleştirdiği büyük zaferin 95'inci yıl dönümü olduğunu anımsattı.

Bu zaferin bir milletin şeref, haysiyet ve özgürlüğüne göz dikenlere karşı kükrediği, milli ve manevi değerler için kadını, erkeği, yaşlısı ve genciyle ölümü göze aldığı bir zafer olduğunu ifade eden Aybek, şöyle konuştu:

"Bugün cepheye mermi taşıyan ninenin, 25'inde gibi savaşan dedenin, kundağında saçı bitmemiş yetimin, 15'indeki Ayşe'nin, şehit Mehmet'in günüdür. Türk ulusunun bağımsızlık karakterini yansıtan ebedi ve eşsiz Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde çok zor koşullarda, milli bir devlet olarak genç Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli atılmıştır. Bugün bu oluşumda bir noktası olan büyük zaferin 95. yıl dönümünü kutlamanın, bu anlamlı gün için bir arada bulunmanın mutluluğu içerisindeyiz.Türk ve dünya tarihine yön veren bu unutulmaz zafer Ulu Önder Atatürk'ün, kurtarıcısına inanmış yüce Türk milletinin ve onun bağrından çıkan ordumuzun, o günün zor şartları altında ve sınırlı imkanlarla kendisinden silah ve sayıca üstün ateş gücü bakımından çok güçlü bir orduyu yenerek tarihe altın harflerle yazdığı bir destandır."

Aybek, Türk Silahlı Kuvvetlerinin 95 yıl önce olduğu gibi bugün de milletinin emrinde olduğunu belirterek, vatanı, bağımsızlığı, milletin namusu ve şerefi için her türlü zorluğa göğüs germeye, seve seve can vermeye hazır olduğunu aktardı.

Tören, kortej geçişinin yapılmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Zafer Haftası Antalya Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title