Haberler

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı Silifke, Tarsus ve Gülnar'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı Silifke, Tarsus ve Gülnar'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Silifke'deki tören, Göksu Mahallesindeki Atatürk Anıtında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Kaymakam Şevket Cinbir, Garnizon Komutanı Veli Canlı ve Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut'un anıta çelenk sunmasıyla devam eden törende, Jandarma Er Ahmet Kurtkulak günün anlam ve önemini belirten bir şiir okudu.

Garnizon Komutanı Canlı ise törendeki konuşmasında, 30 Ağustos 1922'de Yüce Türk ulusunun ve onun bağrından çıkan kahraman Türk askerinin ebedi başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde el ele, omuz omuza vererek kazandığı destansı zaferin 94. yılını ulusça kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Türk tarihinin dönüm noktasında kazanılan ve Türkiye Cumhuriyetinin temellerini sağlamlaştıran bu zaferin, "Ya istiklal, ya ölüm" parolasıyla milletin üstün çabası ve gayretleri sayesinde kazanıldığını ifade eden Canlı, şöyle devam etti:

"Öyle ki yurdun dört bir tarafından ordusuna katılan Türk milletinin, 'önce vatan' diyerek elinde avucunda ne varsa vatanı ve bağımsızlığı için feda ettiği, bütün dünya devletlerinin 'tükendi' dediği bir anda şahlandığı bir zaferdir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerinden anlaşılacağı gibi bu zafer kadın, çocuk, yaşlı demeden milletçe topyekün olarak kazanılmıştır ve Türk ulusunun son neferine kadar yok edilmedikçe, Türk'ün istiklalinin elinden alınamayacağını, Türklerin yalnız askeriyle değil, milletiyle bir bütün olarak savaştığının ispatıdır."

Tarsus

Tarsus'da Cumhuriyet Alanı'ndaki tören, Tarsus Kaymakam Vekili Ayhan Bayhan, Garnizon Komutanı Binbaşı Vedat Topak ve Belediye Başkanı Şevket Can'ın, Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı.

Muharip Gaziler Derneği Üyesi Necmettin Ünal'ın konuşmasının ardından, tören kaymakamlıkta tebriklerin kabulüyle son buldu.

Törene, İlçe Emniyet Müdürü Salim Çakan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, İlçe Sağlık Müdürü Füsun Kaleli, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hayri Erdoğan, İŞKUR Müdürü Kürşat Dal ve bazı siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri de hazır bulundu.

Gülnar

Gülnar'da da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı.

Hükümet Konağı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören, anıta çelenk konmasıyla devam etti.

Kaymakam İsmail Pendik, törende yaptığı konuşmada, her türlü vesayet zincirini kırmış, yarınlarından kaygı duymayan bir ülkede yaşamanın gururu içerisinde olduklarını söyledi.

Darbe girişimi gecesi milletin gösterdiği tepkinin, 30 Ağustos ruhunun bir yansıması olduğunu savunan Pendik, "Tıpkı 30 Ağustos 1922'de olduğu gibi 15 Temmuz 2016'da da bu necip millet vatanı, milleti ve bayrağı için göğsünü siper etmiştir" diye konuştu.

Milletin milli ve manevi değerlerini canını ortaya koyarak koruduğunun altını çizen Pendik, Türk milletinin birlik ve beraberliğinin daim olmasını diledi.

Kaymakam Pendik son olarak tebrikleri kabul etti.

Kaynak: AA / Güncel

Silifke Gülnar Tarsus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title