Haberler

30 Ağustos Zafer Bayramı

Uşak'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi.

Uşak'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi.

15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda yapılan tören, Vali Ahmet Okur, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Nedim Selbisu, Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı.

Vali Ahmet Okur'un makamında tebrikleri kabulünün ardından, kent meydanında düzenlenen kutlama programında saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemine binaen konuşma yapan Jandarma Üsteğmen Fatih Dayan, 30 Ağustos'un her sayfasının şehitlerin kanlarıyla yazıldığını, Türk harp tarihinin en müstesna zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Zaferi'nin 94. yıl dönümünün kutlandığını hatırlattı.

Dayan, "Tarihin her sayfası şan ve şeref ile dolu olan milletimizin bugünlere gelmesi kolay olmamıştır. Kadın, erkek, genç, yaşlı demeden cefakar Türk milleti cephelerde savaştı ve 30 Ağustos'ta Dumlupınar mevzileri ateş ve kan içerisinde ele geçirildi. Düşman, 9 Eylül 1922'de denize döküldü. 30 Ağustos zaferi aziz Türk milletinin ve onun kahraman ordusunun şahlanışıyla zamanın en güçlü devletlerine karşı onurlu, kararlı eşsiz bir zaferdir. Bugün de Türk Silahlı Kuvvetleri milli birlik ve bölünmez bütünlüğümüze kast eden tüm terör örgütlerine karşı, vatan topraklarında tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadeleye devam etmektedir " ifadelerini kullandı.

Törene, AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Nedim Selbisu, Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Gümüş, Uşak Üniversitesi Rektörü Sait Çelik, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Nurullah Cahan Uşak Güncel Haberler

title