Haberler

3 Yaşındaki Öykü Hidroterapi ile Küçük Adımlar Atmaya Başladı

3 yaşındaki Öykü hidroterapi ile küçük adımlar atmaya başladı

Serebral palsi hastalığından kurtulmak mümkün

BURSA - Uzman Dr. Nurten Küçükçakır, çocukların beyin hasarına bağlı olarak yaşadığı serebral palsi hastalığını, hidroterapi uygulamasıyla yenmesinin mümkün olduğunu söyledi.

Serebral palsi hastalığının çocuklarda görülen beyin hasarına bağlı bir nörolojik hastalık olduğunu ifade eden Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bursa Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Nurten Küçükçakır, "Doğum öncesi ve sonrası veya doğum esnasında meydana gelen bazı etkenler buna sebep olmaktadır. Genellikle gebelik boyunca annenin geçirdiği viral veya bakteriyel enfeksiyonlar ya da her hangi bir bağımlılık sonucu gelişebiliyor. Bunun dışında doğum esnasında beynin oksijensiz kalmasına bağlı gelişebilen bir durumdur. Doğumdan sonrada geçirilmiş bir beyin kanaması veya enfeksiyon sonrası gelişen beyin hasarına bağlı serebral palsi hastalığını çok sıklıkla görülmektedir" diye konuştu.

Klinik bulgularda kaslarda aşını gerginlik veya kaslardaki aşırı gevşeklik durumuna bağlı belirtilerle karşılaşıldığını belirten Uzm. Dr. Nurten Küçükçakır, "Bunlara ilaveten hastalarla karşılaşılan nöbetler görülmektedir. Algılama, konuşma, yutma ve solunum problemleri görülmektedir. Serebral palsi ilerleyici bir hastalık değildir. Ancak erken dönem müdahale edildiğinde ve rehabilitasyon programına erken alındığında motor geriliklerinin önüne geçebilmektedir. Serebral palsi rahatsızlığında yakın bir nörolojik takip çok önemlidir. Bunun yanı sıra uygulanan fizyoterapi uygulamaları, fizyoterapistler eşliğinde yapılan egzersizler, hidroterapi uygulamaları, robotik rehabilitasyon programlar hastanın fonksiyonlarının gelişmesinde ve kaybolan fonksiyonların geri kazanımlarında oldukça önemli bir önem arz etmektedir. Rehabilitasyon bu hastalıkta olmazsa olmaz gerekli uygulamalardandır. Erken dönem başlamak oldukça önemlidir. Çünkü çocuklardaki beyin gelişimi çok hızlıdır. Ne kadar erken başlanırsa sekel bulgu kalmadan toparlama şansımız olur" dedi.

3 yaşındaki Elif Öykü Kökarslan'ın 1 yıl önce geldiğine dikkat çeken Uzm. Dr. Nurten Küçükçakır, "Başını tutama ve oturma dengesi yoktu. Desteksiz oturamıyordu. Yoğun bir terapi programıyla egzersizler oluşturduk. Yapmış olduğumuz çalışma ve ailenin de özverisiyle baş tutması güçlendi ve tek başına oturmaya başladı. İlk bir ayda başını tutar hale gelmişti. 3 ayın sonunda ise oturmaya başladı. Daha sonra ise hidroterapi programlarında suyun kaldırma kuvveti, sıcaklığı ve rahat hareketi sağlamasıyla egzersizlere cevap vermesi daha kolay oluyor. Hem kas kuvvetlenme hem de dengenin gelişmesiyle yürüme eğitimine destek olunabiliyor. Çocuklar için de eğlenceli olduğu için iştirak daha çok oluyor. Öykü şu anda ufak bir destekleme ile artık adımlarını kendi atabiliyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title