Haberler

3 Yaşındaki Ömer Ameliyatla Böbrek Taşından Kurtuldu

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kapalı yöntemle ameliyat edilen 3 yaşındaki Ömer Başkala, sol böbreğindeki 2 santimlik taştan kurtuldu.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kapalı yöntemle ameliyat edilen 3 yaşındaki Ömer Başkala, sol böbreğindeki 2 santimlik taştan kurtuldu.

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, karın ağrısı şikayetiyle Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Ömer Başkala'nın sol böbreğinde taş olduğu tespit edildi.

Böbrek enfeksiyonu oluşmaması ve taşın idrar akımını engelleyip böbrekte genişleme, hatta taşın böbrek fonksiyonlarının kaybına neden olmaması için minik çocuk ameliyata alındı. Başkala, kapalı yöntemle yapılan ameliyatla 2 santimlik taştan kurtuldu.

Doktordan uyarı

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dr. Murat Uçar, karın ağrısı, bulantı, kusma, ateş, idrar yolu enfeksiyonu durumlarında, ailelerin çocuklarını hekime götürmeleri gerektiğini kaydetti.

Ömer'in de benzer şikayetlerle hastaneye getirdiğini vurgulayan Uçar, "Bu yaştaki çocuklar için uygun olan aletleri kullanarak ameliyatımızı başarı ile gerçekleştirdik. Bu aletlerle öncelikle böbrekteki taşa ulaştık, böbrek içindeki taşı kırarak küçük parçalar halinde dışarı aldık ve çocuğumuzu böbrek taşından tamamen kurtardık. Böbreğine ulaşmak için hastamızın sırt bölgesinde yaklaşık 0.5 milimetrelik bir kesi kullandık. Ameliyatın tamamını o delik içine yerleştirdiğimiz özel aletlerle gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

Kapalı ameliyatların böbreğe zarar vermediğine, çocuğun kısa sürede toparlanıp ayağa kalktığına işaret eden Uçar, şunları kaydetti:

"Ameliyatın ilk günü hastalarımızı ayağa kaldırıp yürütebiliyoruz. Hatta evine bile gönderebiliyoruz. Çocuklarda taş hastalığı tekrarlanabilir. Erişkin hastalara kıyasla önünde daha uzun yıllar olduğu için tekrar tekrar ameliyat olma riskleri nedeniyle böbreğe en az zarar veren bu kapalı ameliyat tekniğinin kullanılmasına çok önem veriyoruz."

Ömer'in annesi Mukkades Başkala ise "Oğlum Ömer yaklaşık 3 hafta önce kusmaya başladı. Öğlene kadar neredeyse 10 defa kustu. Bunun üzerine hemen hastaneye başvurdum. Nihayetinde çocuğumun sağlığı için kapalı ameliyat ile taşın alınmasına karar verildi, biz de onayladık. Ameliyat sonrası hemen toparlandı, bir günde ayağa kalktı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Sağlık

Tepecik İzmir Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title