Haberler

3. Urla Samud Baba Anma Törenleri Yapıldı

Urla Belediyesi’nin Alevi Kültür Dernekleri Urla Şubesi ve Alevi Bektaşi Federasyonu İzmir Bileşenleri’nin katkılarıyla düzenlediği 3. Urla Samud Baba Anma Törenleri yapıldı.

Urla Belediyesi'nin Alevi Kültür Dernekleri Urla Şubesi ve Alevi Bektaşi Federasyonu İzmir Bileşenleri'nin katkılarıyla düzenlediği 3. Urla Samud Baba Anma Törenleri yapıldı.

Urla Sıraselviler Tekke Tepesi mevkisindeki Samud Baba Türbesi'nde düzenlenen törenlere beş yüze yakın kişi katıldı.

İki gün süren festivalin ilk günü adakların kesilmesi ve dedelerin duaları eşliğinde yapılan cem ile başladı. Cem sonrası konuklara etli pilav dağıtıldı. Törenlerin ikinci gününde semah duası edildi.

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, törende yaptığı konuşmada Türkiye'de her gün onlarca cami, mescidin temeli atılırken 20 milyon nüfusa sahip Aleviler için cem evi yapılmamasını eleştirdi. Demir, CHP'li belediyelerin Alevilere inanç anlamında katkı sunmalarını istedi ve biran önce Alevilerin de bu ülkede yaşadığının inançsal faktörünü ortaya koyması gerektiğine inandığını belirtti.

Urla Belediye Başkan Vekili Bahri Yalaz da Türkiye'nin Alevi'si, Sünni'si, Laz'ı, Çerkez'i, Arnavut'uyla farklı kültürlerin, farklı inanç ve yaşam şekillerinin bir arada yaşandığı, kardeşliğin ve hoşgörünün hakim olduğu bir coğrafyada olduğunu söyledi. Yalaz "Bugün bu değerler etrafında Urla'da her yıl geleneksel olarak anmaya başladığımız Samud Baba, inanç, kültür ve turizm açısından çok önemli bir ibadet yeri haline geldi. Türbe diğer sosyal aktivitelerini gerçekleştirecek ek tesislerinin ihalesinin çok kısa sürede yapılmasıyla bu yıl içinde Alevilerin hizmetine sunulacak" dedi.

Yalaz, Urla Cem Evi'nin de plan ve projesinin tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.

"Türbe tüm insanlara açıktır"

Alevi Kültür Dernekleri Urla Şube Başkanı Hüseyin Kaymaz da "İnanç, kültür ve turizm açısından Samut Baba Türbesi bizim ve Urla için çok önemli. Anadolu'nun İslamlaşmasında önemli katkıları olan Samud Baba sevgi ve barış öğretileriyle birleştirici olmuştur. İnanç merkezleri kimsenin tekelinde değildir. Türbe tüm insanlara açıktır. Bu türbede ötekileştirme ve ayrımlaştırma yoktur" diye konuştu.

3. Urla Samud baba Anma Törenleri, Alevi Kültür Dernekleri Urla Semah Erkanının semah gösterileri ve saz eşliğinde söylenen türkülerle sona erdi. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

doğan demir Türkiye İzmir Urla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title