Haberler

3. Uluslararası Milli Görüş Sempozyumu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Biz kendi içimizde birliğimizi, dirliğimizi mutlaka muhafaza etmeliyiz. Bize ait olan milli olan tüm değerleri kendi içimizde özümseyip, sonuna kadar bunun mücadelesini vermeliyiz. Bu coğrafyada yaşamanın tek şartı var o da güçlü, ayakta ve gelişmiş olmak. Bunun dışında kolay kolay bu coğrafya da bizleri yaşatmazlar." dedi.

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) 3'üncü Uluslararası Milli Görüş Sempozyumu'nu "Erbakan ve Yeni Bir Dünya" temasıyla gerçekleştirdi.

Bir otelde düzenlenen sempozyumun açılışında konuşan Bakan Özhaseki, Necmettin Erbakan ile 1990'ların başında Kayseri'de tanıştığını belirtti.

Erbakan'a rahmet dileyen Özhaseki, "Adı üstünde milli görüş, millete ait olan milletin değerlerini taşıyan bir görüş. Onu siyaset arenasına taşıyan, ona bir kurumsal yapı veren Hocam'dır. Çünkü fikirleri iktidara taşımanın, yolu siyasetten geçiyor. Biz gidip imam hatiplerle de gençlikle de uğraşsak, fakir fukara hizmetleri, üniversitelerde burs gibi hayırlı bildiğimiz bin bir türlü faaliyetler de yapsak neticesinde siz bunu bir ete kemiğe büründüremezseniz, bir siyaset kurumunda bir şekil verip de iktidara talip olmazsanız genele şamil kılamıyorsunuz. Mevzi mevzi kalıyor. Hocam o kapıyı açtı, o kapıdan devam ediyor birçok çalışma." ifadelerini kullandı.

Özhaseki, bakanlık görevinde geçmişe doğru birtakım olayları değerlendirirken öğrendiklerinin, fikirlerinin hepsinin sarsılmaz bir şekilde kale gibi yerinde durduğunu kaydetti.

Türkiye'nin zor bir coğrafyada bulunduğunu anlatan Özhaseki, şöyle konuştu:

"Bu zor coğrafya içerisinde iktidar olmak da çok kolay bir şey değil. Ülkenin altı da hareketli depremsellik bakımından, üstü de hareketli. Üst taraftaki hareketlilik tarihsel geçmişimizden, inançlarımızdan, yaşanan olaylardan belki jeopolitikten kaynaklanıyor. Bugün geldiğimiz şu noktada PKK gibi bir bela varsa FETÖ gibi bir bela yanına eklendiyse, daha sonra IŞİD, DEAŞ ne derseniz deyin bir bela daha yanına eklenmişse ve hepsi birden Türkiye'de saldırıya geçtiyse, evet biz zor coğrafyada olduğumuzu kabul etmemiz lazım. Bu zorlukların altından hep beraber kalkarız."

Marakeş'te gerçekleştirilen İklim Zirvesi'ndeki konuşmasını hatırlatan Özhaseki diğer ülkelerin, İslam ülkelerine karşı tepkilerini anlattı.

"Kendi içimizde birliğimizi, dirliğimizi mutlaka muhafaza etmeliyiz"

Bakan Özhaseki, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimine de değinerek, olayın hemen ardından "Geçmiş olsun" diyen ülkenin olmadığını aktardı.

Dış ülkelerde terör olayı olduğu zaman, Türkiye'nin hemen kınadığını belirten Özhaseki, şöyle devam etti:

"Masum insanlara karşı yapılmış bu büyük belayı def edecek her türlü harekete destek vermek lazım. Ama emin olun, bize demokrasi dersi vermeye kalkanlar, bize insanlık dersi vermeye çalışanların hiçbirisinden ciddi bir tek tepki çıkmadı. Bir hafta, 10 gün sonra büyükelçiler, bakanlar, bazıları başbakan düzeyinde bir taraftan 'nasıl oldu da bu iş olmadı' diye bakıp, bir taraftan da 'geçmiş olsun' sözleri dillerinin ucundan dökülmeye başladı. Demek ki burada bir gerçek var bu gerçeği de hepimiz bilmeliyiz. Biz kendi içimizde birliğimizi, dirliğimizi mutlaka muhafaza etmeliyiz. Bize ait olan milli olan tüm değerleri kendi içimizde özümseyip, sonuna kadar bunun mücadelesini vermeliyiz. Bu coğrafyada yaşamanın tek şartı var o da güçlü, ayakta ve gelişmiş olmak. Bunun dışında kolay kolay bu coğrafya da bizleri yaşatmazlar."

"Vesayet" konusuna da değinen Özhaseki, anayasal kuruluşların görünmeyen birtakım yapılanmaları bulunduğunu vurgulayarak, bu yapıların kendi içlerinde örgütlendiğini ifade etti.

Özhaseki, "Bilmediğimiz bir çok olayın da failleri bunlar. Bu vesayetçi yapı, devlet düzeni kurulduktan sonra milletin seçtiklerine güvenmediği için orayı devamlı baskı altında tutmaya çalışmış. Bu baskıyı bazen sözlü, bazen fiili, bazen olmazsa faili meçhuller işleyerek, bazen de siyasi iktidarları iş göremez hale getirerek, ihtilal ortamı hazırlayıp, kendileri gelip oturuyorlar. Geçmişte, siyasal tarihimizde bunun o kadar çok örneği var ki." dedi.

"Artık o yapının beli kırıldı"

Bakan Özhaseki, 1960, 1980 darbeleri ve 28 Şubat'ta yaşananları anımsatarak, özellikle 28 Şubat döneminde kendisi hakkında çok fazla dava açıldığını belirtti.

Gününün yarısını mahkemelerde ifade vererek geçirdiğine işaret eden Özhaseki, şunları anlattı:

"Allah şahit, siz de şahit olun bir lokma haram yemedim, yavrularıma da yedirmedim. Dimdik orada durdum bana teslim edilen, hocamdan başlayarak verilen milletin emanetini tertemiz kullandım. Elimden geleni de yaptım. Ama o zalimlerin hoşuna gitmiyordu. Sadece inancımızdan dolayı üstümüze gelip zulmediyorlardı. 28 Şubat'ta bunları gördük. Nasıl ayak oyunlarıyla iktidar devrilip de Yalım Erez'lerin falan getirildiği o çirkin ortamları hep beraber yaşadık. Bunu kimler yapıyordu? Bu vesayetçi yapıların üstte görünen anayasa kuruluşlarının altındaki derin yapılar yapıyordu. Zaman içerisinde bu işlerden de hiç vazgeçmediler. Cumhurbaşkanlığı seçimi geldiğinde 367 garabetini yaşattılar millete. Hiç olmadık bir şey. Şükürler olsun işler iyiye doğru gidiyor. Artık o yapının beli kırıldı. Hele ki 15 Temmuzda bu millet çıplak gövdesini siper etti ya o günden sonra her şeye olan inancım çok arttı."

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da Erbakan'ın hayatını ve yaptığı çalışmaları anlattı.

Necmettin Erbakan'ın vatandaşa moral vermeyi önemsediğini ifade eden Karamollaoğlu, Müslümanların yıllar önce ilim alanında yaptıklarını dünyaya anlatarak, "geçmişte yapmışsak, gelecekte de yapabiliriz" mantığı ile hareket ettiğini belirtti.

Bunun içinde manevi değerlere sahip olmanın önemine işaret eden Karamollaoğlu, "Bir millet olarak manevi taraflarımızı ihya etmenin yanında, maddi ihtiyaçlarımızı da kendimiz karşılamaya da mecburuz. Dışarıdan bir saldırı olduğu takdirde veya 'Hakk'ı hakim kılacağız' diye adım attığımızda, birileri önümüzü keserse onlara cevap verecek güçte olmalıyız. Onun içinde sanayileşme, teknolojide, tarımda, madencilikte ileriye gitmek bizim olmazsa olmazımız olmalı." diye konuştu.

"Dostla düşmanı ayırt etmek mecburiyetindeyiz"

Erbakan'ın dünyada huzur ve barışın tesisi için "İslam birliği"ni olmazsa olmaz şart olarak gördüğünü kaydeden Karamollaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ortamda dostla düşmanı ayırt etmek mecburiyetindeyiz. kenarından kıyısından hocamıza hürmet göstermek, hürmet göstermek değildir, bunu idrak etmeliyiz. O'nun prensiplerini yaşatmalıyız. Biz İslamı ortadan kaldırmak isteyenlere sırtımızı dayayarak İslamı ihya edemeyiz. Hakk'a itibar etmeyen insanlarla bir araya gelip Hakk'ı üstün tutamayız. Teknoloji de ve sanayi de bizi ezmek yok etmek isteyenlerle bir olup teknolojide ileriye gidemeyiz. Eğer biz Hakk'ı hakim kılmak istiyorsak, hem inançlı olamaya hem de güçlü olmaya mecburuz. Bu Erbakan Hocamız'dan çıkardığım en büyük ders."

İslam aleminin karşı karşıya kaldığı sıkıntıları anımsatan Karamollaoğlu, dış güçlerin çeşitli oyunlar sergileyerek, adına da "Vesayet savaşları" dediklerini kaydetti.

Karamollaoğlu, programa katılanlara ve emeği geçen ESAM'a teşekkür etti.

ESAM Genel Başkanı Recai Kutan ise Necmettin Erbakan ile uzun yıllar süren dostluklarını anlattı.

Erbakan'ın hep siyasetçi kimliğiyle tanındığını vurgulayan Kutan, Erbakan'ın cihat çalışmasındaki tek hedefinin de "Hakk'ın rızasını kazanmak" olduğunu bildirdi.

Necmettin Erbakan'ın yaşanabilir güçlü Türkiye'nin inşası, hak ve adalet temelli yeni bir dünya için gecesini gündüzüne katarak çalıştığını aktaran Kutan, dünya görüşü ve siyasi hayatı hakkında da bilgi verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Temel Karamollaoğlu Necmettin Erbakan Mehmet Özhaseki Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title