Haberler

3. Uluslararası İlaç ve Eczacılık Kongresi"

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, halk oylaması sonucunda çıkan "evet"le birlikte, parlamenter sistemin vesile olduğu prangaların ortadan kalkacağını belirterek, "Daha yeni, güçlü ve tam bağımsız bir Türkiye inşa edeceğiz. Bu inşada sağlıkta katettiğimiz yolu daha hızlı başaracağız. Parlamenter sistemin Türkiye'de bırakmış olduğu arızaları da hep birlikte silmek üzere ilaç olacağız, tedavi olacağız, tedavi edeceğiz." dedi.

Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu SGK ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından düzenlenen, "3. Uluslararası İlaç ve Eczacılık Kongresi" başladı.

Çalık, açılışta, kongrenin ilaç ve eczacılık alanında önemli çalışmalara imza atılan bir yer olduğunu söyledi.

Türkiye'de ilaç ve eczacılık konusunda AK Parti iktidarları döneminde önemli değişim ve gelişim olduğunu dile getiren Çalık, "Sağlıkta dönüşüm başlatıldı. Nasıl yapılacağı merak ediliyordu. Çok ciddi bir sıkıntıydı ve geçmişin Türkiye'sinin finansal açıdan sürdürülemez, batmış bir sosyal güvenlik bütçesi vardı. Şişmiş, suistimal edilen bir yeşil kart sistemi, kalitesiz bir kamu hizmetleri ağı, hastaların ve yakınlarının hastanelerde rehin alındığı bir sağlık sistemi vardı. Parçalı ve dağınık kurumsal yapılar, işlevsiz bir sosyal yardımlaşma bulunuyordu." diye konuştu.

Çalık, 2002'de devraldıkları bu enkazı, sağlıkta dönüşümle çok başarılı bir noktaya taşıdıklarını anlatarak, şöyle devam etti:

"Sorunlarınızı yakından takip ediyoruz. Eczacılarımızın sorunları olduğunu biliyoruz. Sözleşmelere yaşanan krizleri aştık. Başarılara imza attık. Geçmişte büyük sıkıntılar yaşandı. Bunlar aşıldı. Var olan diğer sorunlara çözümler arıyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumu ile yapılacak sözleşmeler, revizyonlar, tıbbi cihazların eczanelerde satışıyla alakalı konular gündemimizde. Türkiye'de eczacılığın geleceği, Türkiye gibi aydınlık. Tüm sorunları birlikte çözdük. İnşallah çözmeye de devam edeceğiz. Referandumda çıkan 'evet'le birlikte, parlamenter sistemin maalesef vesile olduğu prangalar ortadan kalkacak. Daha yeni, güçlü ve tam bağımsız bir Türkiye inşa edeceğiz. Bu inşada sağlıkta katettiğimiz yolu daha hızlı başaracağız. Parlamenter sistemin Türkiye'de bırakmış olduğu arızaları da hep birlikte silmek üzere ilaç olacağız, tedavi olacağız, tedavi edeceğiz."

"Tıbbi cihazları sağlıklı şekilde eczanelerde satacağız"

Türk Eczacılar Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak da eczanelerde tıbbi cihazların satılması konusunda karar alındığını anımsattı.

Bunun, geç alınmış bir karar olduğunu belirten Çolak, "İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuz, tıbbi cihazların 3 bin küsur noktadan satılması noktasında çalışma yapıyor. Bu cihazların verilmesi noktasında yeni bir olanak sunuluyor. Tıbbi cihazı olayına eczacılar sahip çıkacaktır. 25 bin 500 eczane olarak, Türkiye'nin her yöresinde bu hizmeti herkese sağlık şekilde sunacağız. Bunun için revizyonu bitirme aşamasındayız. Bu büyük bir adım." şeklinde konuştu.

"Türkiye sigorta şirketi haline geldi"

SGK Başkan Yardımcısı Orhan Koç ise 14 yılda sosyal güvenlik konusunda önemli noktaya gelindiğini söyledi.

Ancak yapılacak daha çok şey olduğunu vurgulayan Koç, şunları anlattı:

"Önleyici ve koruyucu hizmetler konusunda ciddi manda hizmet yapılması gerektiğini düşünüyoruz ve bu yıl içinde bu konuda çalışmalarımız olacak. Tedaviyle ilgili süreçte tüm vatandaşlarımızın üstün teknolojiyle hizmet alma konusuna finansman işini yapıyoruz. Türkiye şu anda bu konuda hızla ilerliyor. Son yapılanmada askerler de dahil tüm vatandaşları kapsama alan bir sigorta şirketi haline geldik. Türkiye'de her vatandaş sağlık sigortasından faydalanmakta."

Kaynak: AA / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu Öznur Çalık AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır? 31 Mart Yerel Seçimleri 2. Tura kalırsa ne olur? Seçim ikinci tura kalırsa ne zaman, hangi tarihte yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title