Haberler

3. Ulusal Glutensiz Hayat Şenliği Yapıldı

Maltepe Belediyesi ve Glutensiz Hayat Derneği tarafından 3. Ulusal Glutensiz Hayat Şenliği düzenlendi.

Maltepe Belediyesi ve Glutensiz Hayat Derneği tarafından 3. Ulusal Glutensiz Hayat Şenliği düzenlendi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, şenliğe, Glutensiz Hayat Derneği Başkanı Zehra Tülin Ünal, Maltepe Belediye Meclis Üyesi Tülay Düztaş, İstanbul, Kocaeli- Çayırova, Tekirdağ, Balıkesir, Antalya ve Kayseri'den çölyaklılar, aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Sindirim sistemi rahatsızlığı olarak bilinen çölyak hastalığının tanınması ve farkındalık yaratılması, birlik- beraberlik ve dayanışma ruhunun güçlendirilmesi amacıyla yapılan ve sunuculuğunu Engin Arda'nın üstlendiği şenlikte, Hakan Ergün ve Gökhan Doğanay Pars sahne aldı.

Maltepe'de engelli gençlere rehabilitasyon eğitimi veren Tomurcuk Kooperatifi'nin "Anadolu Ateşi" dans gösterisi sunduğu şenlikte, palyaço gösterisi ve yüz boyama etkinliği yapıldı, glutensiz üretim yapan firmalar katılımcılara ikramda bulundu.

Gönüllü Hakan Pekzorlu da çölyak ve gluten duyarlılığına dikkati çekmek ve çölyaklılara destek vermek için Kocaeli'nin Darıca ilçesinden etkinlik alanına yürüdü.

Etkinlikte katılımcılara "Glutensiz Hayat Rehberi" kitapçığı dağıtıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Maltepe Belediyesi Çayırova İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title