Haberler

3. Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Kahraman, hedeflerinin tarımsal alanda en üst seviyeye gelmek olduğunu belirtti.

Kahraman, yaptığı yazılı açıklamada, GL Platform Fuarcılık'ın düzenlediği Uşak 3. Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarının 24-27 Ağustos tarihlerinde kapılarını ziyaretçilere açacağını kaydetti.

Fuarda çiftlik ekipmanları ve teknolojileri, genetik alandaki son yenilikleri, yem sektöründeki gelişmelerin görücüye çıkacağını belirten Kahraman, "Tarımsal teknoloji üreten firmalarla çiftçimizi buluşturaarak, hem çiftçilerin taleplerine göre teknolojilerin geliştirilmesini hem de gelişmiş teknolojiye çiftçinin ulaşabilmesinin kolaylaştırılmasıyla Uşak tarımına katkı sunmayı amaçladık." dedi.

Tarımda sadece üretmenin yeterli olmadığını, kalitenin yükseltilmesi gerektiğini aktaran Kahraman, şunları kaydetti:

"Uşak 235 bin hektar işlenen tarım alanına sahip. 125 bin büyükbaş, 450 bin küçükbaş hayvan varlığı ve 45 bin tarım üreticisiyle 1.8 milyar gayri safi hasıla üreten önemli bir tarım kenti. Hedefimiz tarımsal alanda en üst seviyelere çıkmak. Ancak sadece üretmek yeterli değil önemli olan kaliteli ve rekabet edebilecek ürünler yetiştirmektir. Kaliteli ve pazar değeri yüksek ürünler yetiştirmek de teknolojiyle mümkün. Bunun için çiftçimizin hep yanındayız. Fuarın zamanlamasının da tam üreticinin hasadını bitirip yeni ekim öncesine denk gelmesi nedeniyle hem tohum tedarikinde hem de alet makine tedarikinde uygun bir döneme geliyor. Bunun için ilimiz için faydalı olacağına inanıyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title