Haberler

Taksim'de çocukları kullanarak dilenen kadınlar yakalandı

Güncelleme:

Taksim'de çocukları kullanarak dilenen kadınlar yakalandı Taksim'de küçük yaştaki çocukları kullanarak dilenen kadınlar Beyoğlu Zabıta ekiplerince yakalandı.

Taksim'de çocukları kullanarak dilenen kadınlar yakalandı

İSTANBUL - Taksim'de küçük yaştaki çocukları kullanarak dilenen kadınlar Beyoğlu Zabıta ekiplerince yakalandı. Kadınlar araca bindirilerek zabıta müdürlüğüne götürülürken, bir şahsın dilencileri yakalayan zabıtalara ve görüntü alan basın mensubuna engel olmaya çalıştığı anlar kameralara yansıdı.

İstanbul'un en işlek yerlerinden biri olan, her gün on binlerce kişinin ziyaret ettiği Taksim dilenci sorunu ile boğuşuyor. Hemen her köşe başında bekleyen dilenciler, duygu sömürüsü yaparak aldıkları paralarla haksız kazanç elde ediyor. Dilencilerin birçoğu insanları daha kolay etkilemek için küçük çocukları kullanıyor. Özellikle yabancı turistleri hedef olarak seçen dilenciler, para alabilmek için her yolu deniyor. Konuyla ilgili çok sayıda ihbar alan Beyoğlu Zabıta Müdürlüğü ekipleri dün öğle saatlerinde dilencileri yakalamak için yine görev başındaydı.

"Çocuk korkuyor" diyerek zabıtadan kaçmaya çalıştı

Denetimler sırasında tamamı kadınlardan oluşan dilencilerin yanlarında çocuklar olduğu görüldü. Kadınlardan biri ekip aracına binmemek için elinden geleni yaptı. Dilenci bir kadın yanındaki çocuğu bahane ederek, "Çocuk korkuyor" gibi gözler söyledi ve kaçmaya çalıştı. Abla kardeş oldukları öğrenilen dilenciler ekip aracına bindirildi.

Dilenciyi korudu, zabıtaya ve basın mensubuna engel olmaya çalıştı

Zabıta ekiplerince, yine yanındaki küçük çocuğu kullanarak dilenen başka kadın daha yakalandı. Kadın ekip aracına götürülürken kim olduğu bilinmeyen bir kişi zabıtanın önünü kesti ve engel olmaya çalıştı. Şahıs ayrıca görüntü alan basın mensubuna da el işareti yapıp, "çekme bak!" diyerek tehditkar hareketlerde bulundu.

Zabıta ekipleri kendilerini ve basın mensubunu engellemek isteyen kişiye izin vermedi ve kadın dilenciyi araca bindirerek işlemlerinin yapılması için Beyoğlu Zabıta Müdürlüğüne götürdü.

Beyoğlu Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, dilencileri engellemeye yönelik çalışmalarının süreceği öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

İstanbul Beyoğlu Zabıta Taksim 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title