Haberler

Son dakika haberleri... Rus Bakan Zinichev'in ölümüyle ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı

Güncelleme:

Son dakika haberleri... Rusya'nın Norilsk şehrinde düzenlenen arama-kurtarma tatbikatı sırasında hayatını kaybeden Rusya Acil Durumlar Bakanı Yevgeniy Zinichev'in ölümüyle ilgili ilk detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Rusya'nın Norilsk şehrinde düzenlenen arama-kurtarma tatbikatı sırasında hayatını kaybeden Rusya Acil Durumlar Bakanı Yevgeniy Zinichev'in ölümüyle ilgili ilk detaylar ortaya çıkmaya başladı. Bakan Zinichev'in suya düşen yönetmen Aleksandr Menik'i kurtarmak için peşinden atladığı ve yönetmenin de yaşamını yitirdiği açıklandı.

Rusya'nın Krasnoyarsk bölgesinde bulunan Norilsk kentinde bakanlığa bağlı birimler arası arama-kurtarma tatbikatı sırasında hayatını kaybeden Rusya Acil Durumlar Bakanı Yevgeny Zinichev'in ölümüyle ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Rusya Acil Durumlar Bakan Yardımcısı Andrey Guroviç bir yayına canlı telefon bağlantısı ile katılarak, Zinichev'in hayatını kaybettiği ana ilişkin detayları aktardı. Rus film yönetmeni Aleksandr Melnik'in tatbikat alanındayken ayağının kaydığını ve suya düştüğünü belirten Guroviç, Zinichev'in tereddüt etmeden Melnik'i kurtarmak için arkasından atladığını ve kafasını kayalığa çarparak yaralandığını aktardı. Guroviç açıklamasında, "Zinichev, Bakan olduğunu dikkate almaksızın bir an tereddüt etmeden kurtarıcı gibi atlayarak, büyük bir kahramanlık yaptı. Hayatı boyunca da böyleydi" dedi.

Rus gazeteci Margarita Simonya da Bakan Zinichev'in ölümünün ardından sosyal medya hesabında paylaşımda bulunarak, "Zinichev ve bir operatör, kıyının kenarındaydı. Operatör kayıp suya düştü, yanlarında başkaları da bulunuyordu ancak kimse daha neler olup bittiğini anlamadan Zinichev adamın arkasından suya atladı ve bir kayaya çarptı. Onu kurtarmaya çalışırken hayatını kaybetti, huzur içinde yatsın" ifadelerini kullandı.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'nın Zinichev'in katıldığı tatbikatla ilgili kamuoyuyla paylaştığı bilgilerde, tatbikatın uluslararası bir tatbikat olduğuna dikkat çekildi. Bakanlık, Finlandiya, Danimarka, ABD, Kanada ve Norveç dahil olmak üzere 20 ülkeden 50 temsilcinin tatbikatı izlediğini ve yönetmen Aleksandr Melnik'in de yeni bir projesinde kullanmak üzere görüntü çekmek amacıyla tatbikata katıldığını aktardı. Suya düşen yönetmen Aleksandr Menik'in de yaşamını yitirdiği aktarıldı.

Zinichev'in ölümüyle ilgili Rusya hükümeti de ayrıca bir başsağlığı mesajı yayınlarken, Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Zinichev'in ölümüyle ilgili bilgilendirildiğini ifade etti. Peskov, "Devlet Başkanı Putin, Yevgeniy Zinichev'in trajik ölümüyle ilgili olarak başsağlığı dileklerini iletiyor. Birlikte çalıştıkları onca yıl oluşan bir bağ söz konusu, bu büyük bir kayıp" dedi.

Kremlin'den yapılan yazılı açıklamada, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Acil Durumlar Bakanı Yevgeniy Ziniçev'in trajik ölümüyle ilgili ailesine ve yakınlarına derin taziyelerini iletti" denildi. - MOSKOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Yevgeniy Ziniçev Rusya Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title