Haberler

Samsun haber: Samsun protokolü kırmızı çizgiyi çekti

Güncelleme:

Samsun protokolü kırmızı çizgiyi çekti

SAMSUN - Trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla "Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu" sloganı altında gerçekleştirilen etkinlikte Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı ve protokol üyeleri yaya geçidini kırmızıya boyadı.

İlkadım ilçesinde bulunan 23 Nisan Ortaokulu önündeki İstiklal(Çiftlik) Caddesi'nde gerçekleşen programda yaya geçidinin önemine dikkat çekildi. Üzerlerine polis ve jandarma yeleği ile şapka takan minik öğrenciler ellerindeki düdükleri çaldı. Yaya ve okul geçitleri öncesinde sürücülerin yer-zemin işaretlemeleriyle uyarılarak dikkatlerini üst seviyeye çıkarmak, bu alanlara gelmeden yavaşlamalarını ve yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak için de yaya geçidine kırmızı çizgi çekildi. Özellikle öğrenci geçişinin yoğun olduğu İstiklal Caddesi'ndeki bir yaya geçidine gelen Vali Dağlı, öğrencilerle birlikte kırmızı çizgiyi çekti. Akabinde ise İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Ersever de kırmızı çizgiyi çekti.

"Vatandaşlarımıza bu saygıyı göstermek durumundayız"

Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan Vali Dağlı, "Bugün yayalarımız için çok önemli bir programı gerçekleştiriyoruz. Önemli bir farkındalık oluşturuyoruz. Farkındalığımız amacı; öğrencilerimizin, yayalarımızın daha rahat yaya geçitlerinden geçmelerini sağlamaktır. Etkinliğimiz yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu adını taşıyor. Mutlaka yaya geçitlerinde tüm araçlarımızın durması ve öğrencilerimize, yayalarımıza yol geçit hakkını verdikten sonra geçmeleri konusunda uyarıyoruz. Sürücülerimiz belki biraz önce araç sürücüydü ama 1 saat sonra yaya olarak buradan geçebilirler. Bu bağlamda hem çocuklarımıza hem de yine vatandaşlarımıza bu saygıyı göstermek durumundayız. İnşallah çocuklarımıza, yayalarımıza bir sıkıntı gelmeden, trafikte bir hadise yaşanmadan bu okul dönemini hep birlikte geçiririz" dedi.

Toplu fotoğraf çekimi sonrası etkinlik sonra erdi. Etkinliğe ayrıca İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar, İl Gençlik ve Spor Müdürü Feyzullah Dereci ve öğretmenler katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Zülkif Dağlı Jandarma İlkadım Samsun Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title