Haberler

Metin Lokumcu davasında 13 polisin yargılanmasına devam edildi

Güncelleme:

Metin Lokumcu davasında 13 polisin yargılanmasına devam edildi Artvin'in Hopa ilçesinde 31 Mayıs 2011 tarihinde düzenlenen miting öncesi çıkan olaylarda hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu ile ilgili 10 yıl sonra Trabzon'da görülmeye başlanan davada 13 polisin yargılanmasına...

Metin Lokumcu davasında 13 polisin yargılanmasına devam edildi

TRABZON - Artvin'in Hopa ilçesinde 31 Mayıs 2011 tarihinde düzenlenen miting öncesi çıkan olaylarda hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu ile ilgili 10 yıl sonra Trabzon'da görülmeye başlanan davada 13 polisin yargılanmasına devam edildi.

Artvin'in Hopa ilçesinde 31 Mayıs 2011 yılında miting öncesi çıkan olaylarda sıkılan biber gazı nedeniyle kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Metin Lokumcu'nun ölümüyle ilgili Hopa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında aralarında dönemin İl Emniyet Müdürü Muhsin Armağan'ın da bulunduğu 13 polis hakkında 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanmıştı. 13 polisin yargılandığı davanın duruşması, Hopa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kamu güvenliğinin tehlikeye düşmemesi için Trabzon'a alınırken, davanın 6. duruşması Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Trabzon Adliyesi'nden yoğun güvenlik önlemleri alınırken, Metin Lokumcu'nun yakınları, siyasi parti temsilcileri, baro başkanları ile sanık ve müşteki avukatları hazır bulunduğu duruşmaya tutuksuz sanıklar da katıldı. Tutuksuz sanıklardan dönemin Erzurum Çevik Kuvvet Amiri Erol D.'nun ifadesi alınırken, mahkeme Başkanı sanık Erol D.'ye 31 Mayıs gününe ait fotoğraflarını göstererek sorular yöneltti.

Sanık Taner B. ise duruşmaya SEGBİS yöntemi ile katıldı. Mahkeme Başkanı, babasının rahatsızlığı nedeniyle duruşmaya katılamadığını savunan Taner B.'nin bir sonraki duruşmada hazır olmasına karar verdi.

Duruşmada Metin Lokumcu'nun kardeşleri ve oğlu da dinlenirken, CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ve HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özel davaya katılım talebinde bulundu. Milletvekillerinin davaya katılım talepleri heyet tarafından reddedilirken, Avukat Meriç Eyüboğlu, savcılık makamının Metin Lokumcu'nun sağlık kayıtlarına ilişkin araştırılmasının mütalaasının yerinde olduğunu, hatta sağlık karnelerine kadar araştırılması gerektiğini söyledi. Dava eksikliklerin giderilmesi için 1 Temmuz 2022 tarihine ertelendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title