Haberler
Güncelleme:

Otobüsün çarptığı minik kızı geçirdiği kaza değil yardımına koşanların sözleri ağlattı

Erzurum'un Palandöken ilçesinde yolun karşısına geçmek isterken özel halk otobüsünün çarpması sonucu yaralanan 11 yaşındaki Tuana Ürey'i yardımına koşanların sözleri korkuttu. Çevresinde toplananların, "Yerinden kalkma kızım, canlanma", "Çocuk korkuyor, çocuğu korkutmayın", "Su verin, hayır vermeyin", "Çocuğu korkutma abi", "Şu teyzesine iki tokat atın" sözleri minik kızı ağlattı. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (16)

Ahmet Taş:

Boş konuşmayın abicim travma sonrası iç kanamalarda hastanın su ihtiyacı olur, iç kanama geçiren hastaya su vermek hastayı öldürür Spinal kord hasarı varsa çocuğu hareket ettirmek kırılan kemiklerin sinirleri kesmesine ömür boyu felç kalmasına neden olur. Çok doğru müdahale etmişler

62
6
yanıtYanıtla
Gökhan Altaylı:

Çocuğun teyzesi elindeki poşetleri sıkı sıkıya tutmuş. Ne varsa içinde artık.

41
24
yanıtYanıtla
yolgezer:

çocuğun etrafındakiler soru sorarken kendileri panik yapıyor. kendiniz panik bağırış çağırış yaparsanız o çocuk daha kötü olur.

48
2
yanıtYanıtla
Paraner:

Canlanma nedir ya öldümü bu ?

21
18
yanıtYanıtla
Muzamman Galesta:

Canlatmak kelimesi Erzurum ağzında hareket ettirmek, yerinden kaldırmak anlamlarına da gelir. Bu nedenle yanlış anlaşılmasın.

yanıt24
yanıt2
Ömer Kuşcu:

Canlatmayın derken hareket ettirmeyin demek istiyor iç kanama olabilir şu vermeyin derken kanama varsa şu içmek kan akışını hızlandırır o yüzden diyorlar bence.

36
2
yanıtYanıtla
Serkan Kaplan:

arkadaş her kafadan bir ses bu ne cahillik. biri kaldır diyor öbürü kaldırma. biri su verin diyor öbürü vermeyin diyor. cahillik diz boyu.

34
3
yanıtYanıtla
mr.x:

erzurum senin yapacağın bu kadar olur. fazlasını beklemek nafile

9
25
yanıtYanıtla
yolgezer:

bu insanlar kaza durumlarında bilinçli değil. o bölgeden uzaklaştırılmaları gerekiyor. ambulans gelmeden kaza geçiren kişiye daha çok zarar veriyorlar ahmak insanlar. orada arkadan nağıran amcam doğruyu söylüyor kaldırma, kaldırma diye...

33
0
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Demekki kaza mahalline Erzurumlu birisini sokmayacaksin. Şanslı cocukmus ya içlerinden birisi bu ölmek üzere imama haber verin defin işlemleri başlasın dememiş. Çocuğa geçmiş olsun aman biraz dikkat!!!!

25
6
yanıtYanıtla
Suat GÖNÜLTAŞ:

BU İNSANLAR NEKADAR BOŞ GEREKSİZ SES ÇIKARIYOR,

26
4
yanıtYanıtla
GÖBEĞİNİ KAŞIYAN ADAM :

Okullarımızda ilk yardım dersi zorunlu olsun.

27
0
yanıtYanıtla
Memet:

Kız henüz ölmemiş. Zaten canlı. Canlanmasın demek su verdirmemek ne demek. Çocuk korkuyorsa çocuğunu başka yere götürürsün.Çocuk korkuyor diye kazazedenin hayata dönmemesini, ölmesini istemek su verenlere yardım edenlere engel olmak nasıl bir anlayıştır?

1
25
yanıtYanıtla
Ahmet Taş:

Boş konuşmayın abicim travma sonrası yaşanan iç kanamalarda hastanın su ihtiyacı olur, iç kanama geçiren hastaya verilen su hastayı öldürür. Spinal kord hasarı varsa çocuğu hareket ettirmek kırılan kemiklerin sinirleri kesmesine ömür boyu felç kalmasına neden olur.

yanıt19
yanıt1
uCube :

Orada tüm denilenler doğru, hareket ettirmemek ve su vermemek doğru karardır. Sağlık ekibi gelmeden müdahale yapılması doğru değildir. Dış kanama yok ise, sağlık ekibi beklenmeli. ;))

2
0
yanıtYanıtla
Yunus N N:

Çocuk gürültüden ölcek az susun

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title