Haberler

Kastamonu'da selde zarar gören bölgelerde çalışma başlatıldı

Güncelleme:

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu'da dün akşam saatlerinde etkili olan aşırı yağış sonrasında selden zarar gören alanlarda çalışma başlatıldı.

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu'da dün akşam saatlerinde etkili olan aşırı yağış sonrasında selden zarar gören alanlarda çalışma başlatıldı.

Kastamonu'da dün akşam saatlerinde aşırı yağışlar sonrasında merkez ve ilçelerde sel meydana geldi. Daday ilçesinde şiddetli sağanak yağış sonrasında Değirmencik köyü Sarıcı Mahallesi'nde bulunan evleri sel suları bastı. Bazı tarlalar ise sel suları altında kaldı. Geçen yılın ardından ikinci kez selin yaşandığı Değirmencik köyünde çamur temizleme ve kapanan yolları açma çalışmaları başlatıldı.

Taşköprü'nün Koçanlı köyünde de dün sağanak yağış sonrası sel meydana geldi. Aşırı yağıştan etkilenen Koçanlı köyünde iyileştirme çalışmaları başlatıldı. Selden etkilenen Taşköprü'nün Karapürçek köyü Yeniler Mahallesi'nden geçen grup yolu da sel sebebiyle çöktü. 8 köyün bağlantısının sağlandığı grup yolunda ekiplerin yol onarım çalışmaları ile elektrik hattı onarım çalışmaları devam ediyor.

İkinci kez sel afetine maruz kaldıklarını belirten Değirmencik köyü muhtarı Yakup Demirci, "11 Ağustos 2021 yılında daha büyük bir sel felaketine maruz kaldık. 2022 yılında yine sel afetine maruz kaldık. Her yıl bu mevsimlerde ne yazık ki sel afetini yaşıyoruz. Bunun sebebi de köyümüzü birbirine bağlayan bir menfez var. Bu menfez iyileştirilmedikten sonra biz, her yıl bu çileyi çekeceğiz, bu çileyi çekmek zorunda olmamalıyız. İlçe teşkilatı ellerinden geleni yapmaya çalışsa da ilçenin imkanlarını aşıyor bu olay. Bu yüzden daha ilgili daha sorumlu kişilerden ve yetkililerden desteklerini bekliyoruz. Bu gidişle köyümüzde can ve mal kayıplarının yaşanması kaçınılmaz. İnşallah olmaz. Bu sebeple gereğinin yetkililerden yapılmasını temenni ediyorum" dedi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Kastamonu Hisarcık Daday Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title