Haberler

Son dakika haberleri: İstanbul'da göçmen kaçakçılarına operasyon

Güncelleme:

Son dakika haberleri... İstanbul'da göçmen kaçakçılarına operasyon İstanbul polisi son on günde Fatih, Zeytinburnu, Esenler ve Silivri ilçelerinde göçmen kaçakçılığında yönelik 5 farklı operasyon düzenlendi Operasyonlarda 90'ı Afganistan, 20'si Pakistan, 12'si Mısır, 22'si Bangladeş, 21'i Suriye ve 8'i farklı...

İstanbul'da göçmen kaçakçılarına operasyon

İstanbul polisi son on günde Fatih, Zeytinburnu, Esenler ve Silivri ilçelerinde göçmen kaçakçılığında yönelik 5 farklı operasyon düzenlendi

Operasyonlarda 90'ı Afganistan, 20'si Pakistan, 12'si Mısır, 22'si Bangladeş, 21'i Suriye ve 8'i farklı uyruklara sahip olmak üzere toplam 173 düzensiz göçmen kurtarıldı

İnsan kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen 5 şüpheliden 3'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı

İSTANBUL - İstanbul polisi son on günde Fatih, Zeytinburnu, Esenler ve Silivri ilçelerinde göçmen kaçakçılığında yönelik 5 farklı operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda 90'ı Afganistan, 20'si Pakistan, 12'si Mısır, 22'si Bangladeş, 21'i Suriye ve 8'i farklı uyruklara sahip olmak üzere toplam 173 düzensiz göçmen kurtarıldı. İnsan kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen 5 şüpheliden 3'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, "Göçmen Kaçakçılığı" suçu ile ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında 10 ve 21 Mart tarihleri arasında Fatih, Zeytinburnu, Esenler ve Silivri ilçelerinde 5 farklı operasyon düzenledi.

Yürütülen soruşturmalar kapsamında düzensiz göçmenleri şok evlerinde insani olmayan koşullarda barındıran 5 şüpheli yakalanmış, operasyonlarda 90'ı Afganistan, 20'si Pakistan, 12'si Mısır, 22'si Bangladeş, 21'i Suriye ve 8'i farklı uyruklara sahip olmak üzere toplam 173 düzensiz göçmen kurtarıldı.

İnsan kaçakçılarının üçü tutuklandı

Yakalanan göçmenler ülkelerine geri gönderilmek üzere İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne havale edilirken, 5 göçmen kaçakçısı ise emniyette ifadeye alındı. Zanlılardan biri ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından savcılıkça serbest bırakıldı. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden biri hakkında adli kontrol hükümleri uygulanırken, insan kaçakçısı 3 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

- Operasyonda ele geçen malzemeler emniyette sergilendi

Diğer taraftan operasyon kapsamında ele geçirilen malzemeler emniyette sergilendi. Sergilenenler arasında 40 uyku tulumu, 4 şişme bot, 4 bot küreği, 3 bot pompası, iki çadır, 1 ruhsatsız tabanca ve bu silaha ait 17 fişek, 8 bin 710 lira para ve çok sayıda kamp malzemesi yer aldı. Ayrıca göçmen kaçakçılığında kullanılan 3 minibüse de el konulduğu belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title