Haberler

Holokost sırasında işlenen suçlardan hüküm giyen en yaşlı Nazi 102 yaşında öldü

Güncelleme:

Nazi döneminde Almanya'daki Sachsenhausen Toplama Kampı'nda Holokost sırasında işlenen suçlardan hüküm giyen en yaşlı kişi olan Josef Schütz 102 yaşında hayatını kaybetti.

Nazi döneminde Almanya'daki Sachsenhausen Toplama Kampı'nda Holokost sırasında işlenen suçlardan hüküm giyen en yaşlı kişi olan Josef Schütz 102 yaşında hayatını kaybetti.

Nazi döneminde Almanya'daki Sachsenhausen Toplama Kampı'nda Holokost sırasında işlenen suçlardan geçtiğimiz sene haziran ayında hüküm giyen SS muhafızı Josef Schütz 102 yaşında hayatını kaybetti. Holokost sırasında işlenen suçlardan hüküm giyen en yaşlı kişi olarak bilinen Schütz, 1942 ile 1945 yılları arasında Almanya'nın başkenti Berlin yakınlarındaki Sachsenhausen'de sırada 3 bin 500'den fazla mahkumun öldürülmesine yardım etmekten suçlu bulunmuştu. Sachsenhausen'de gardiyan olduğunu her zaman reddeden Schütz, 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Bir SS muhafızının belgelerinde adı ve doğum bilgileri bulunan Schütz, SS muhafızı olduğunu reddetmiş ve söz konusu dönemde Mecklenburg-Vorpommern eyaletinin Pasewalk kenti yakınlarında tarım işçisi olarak çalıştığını savunmuştu. Schütz, duruşması sırasında Alman mahkemesine, "Neden burada oturduğumu bilmiyorum. Gerçekten bununla hiçbir ilgim yok" demişti.

Yargılanması sırasında Sovyet savaş esirlerinin vurulmasında ve diğerlerinin Zyklon B gazıyla öldürülmesinde suç ortağı olduğuna karar verilen Schütz, Federal Adalet Divanı'na yaptığı itirazın sonucunu beklerken serbest bırakılmıştı.

Geçtiğimiz sene ilk kez bir kadın Nazi suçlarından hüküm giymişti

Öte yandan en son geçtiğimiz sene aralık ayında günümüzde Polonya topraklarında yer alan Stutthof kampında sekreter olarak çalışan ve o dönem 18 yaşında olan Irmgard Furchner, 11 bin 412 kişinin ölümüne yardım etmekten suçlu bulunmuştu. Nazi suçlarından yargılanan ilk kadın olan 97 yaşında olan Furchner, mahkeme tarafından 2 yıl ertelenmiş hapis cezasına çarptırılmıştı. - BERLİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Almanya 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title