Haberler

Hafriyat Kamyonları Tehlike Saçmaya Devam Ediyor

Hafriyat kamyonları tehlike saçmaya devam ediyorİSTANBUL - İstanbul'un hemen hemen her yerinde cirit atan sarı dev damperli kamyonlar, Boğazköy'de vatandaşları çileden çıkardı.

Hafriyat kamyonları tehlike saçmaya devam ediyor

İSTANBUL - İstanbul'un hemen hemen her yerinde cirit atan sarı dev damperli kamyonlar, Boğazköy'de vatandaşları çileden çıkardı. Köy meydanında neredeyse saniye başı çift taraflı geçiş yapan hafriyat kamyonları, kelimin tam anlamıyla tehlike saçıyor.

İstanbul trafiğinin en büyük sorunlarından biri olan hafriyat kamyonları güzergah olarak kullandıkları yerleşim yerlerinde hem tehlike saçıyor hem de vatandaşı çileden çıkarıyor. Hafriyat kamyonlarının tehlikesine en çok maruz kalan bölgelerden biri ise Arnavutköy ilçesine bağlı Boğazköy. Yıllardır hafriyat kamyonlarının hem gürültüsünü çeken hem de tehlikesine katlanan Boğazköy sakinleri, artık bu durumdan bıkmış durumda.

Köyün orta yerinden çift yönlü olarak neredeyse saniyede bir geçiş yapan kamyonlar, saçtıkları tehlikenin yanı sıra büyük de rahatsızlık veriyor. Karşıdan karşı geçmekte bile zorlanan köy halkı yetkililerin bu soruna çözüm bulmasını bekliyor.

Yıllardır aynı sorunla karşı karşıya kaldıklarını belirten Erdoğan Tezgider, "Bütün köy halkı bu durumdan çok rahatsız. Bütün yetkililere başvurduk ama bir türlü çözüm getiremedik. Bir ara kazalar yaralanmalar oldu. Köylüler burada kamyonları çevirmeye başladı. Kavgalar oldu ancak çözüm bir türlü olmadı" dedi.

Köyün bir başka sakinlerinden olan Ali Vural ise, "Yıllardır gece gündüz bu çileyi çekiyoruz. Durmak bilmiyorlar. Dışarıyı geçtim evde bile rahat edemiyoruz. Benim evim üstelik yol kenarında bütün gürültüyü çekiyorum. Duyduğuma göre 8-9 bin araç geçiş yapıyor. Burada saniyede bir kamyon geçiyor. Üstelik çift yönlü bir güzergah kullanımı var. Çocuklar korkudan sokağa çıkamıyor. Ailelerde bırakmak istemiyor" diye konuştu.

7 yıldır bu çileyi çektiklerini söyleyen Sezai Çatkın, "En az 7 senedir burada çekiyoruz. Burası boğaz değil şantiye oldu artık burası. Yetkilerin buraya bir çözüm bulması lazım. Biz şikayetçiyiz. İstemiyoruz, kavgalar da oldu burada. Arabalar yavaşlamıyor. Çocuklar okula gidemiyor. Sokakta rahat rahat dolaşamıyor" dedi.

Mahalle sakinlerinden Sezgin Çatkın da, "Gece gündüz böyle daha ne diyelim buna. Sürekli geçiyorlar" diyerek rahatsız olduklarını dile getirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Arnavutköy İstanbul Boğazköy 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title