Haberler

Güneydoğu'da son 2 ayda nehir, gölet ve kanallarda 20 kişi boğuldu

Güncelleme:

Güneydoğu'da son 2 ayda nehir, gölet ve kanallarda 20 kişi boğuldu Başta Diyarbakır olmak üzere Güneydoğu Anadolu illerinde son iki ayda nehir, gölet ve kanallar 20 can aldı.

Güneydoğu'da son 2 ayda nehir, gölet ve kanallarda 20 kişi boğuldu

DİYARBAKIR - Başta Diyarbakır olmak üzere Güneydoğu Anadolu illerinde son iki ayda nehir, gölet ve kanallar 20 can aldı.

Yaz ayıla birlikte mevsimlerde her geçen gün sıcak hava etkisini artıyor. Bunula birlikte vatandaşlar serinlemenin yollarını arıyor. Vatandaşlar, denizi olmayan başta Diyarbakır olmak üzere Güneydoğu Anadolu illerinde bulunan nehir, gölet ve kanalları tercih ediyor. Diyarbakır İl Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, arama kurtarma ekipleri son iki ayda Diyarbakır, Siirt, Şırnak, Bingöl ve Batman il ve ilçelerde bu alanlarda 20 cansız beden çıkarttı.

"Yasal ve yüzmesi serbest olan yerlerde vatandaşlarımız serinleyebilir"

Afad gönüllü eğitmeni ve ANDA arama kurtarma Diyarbakır il sorumlusu Mehmet Turgut Tayuzak, son iki ayda çok zorlu bir süreç yaşadıklarını söyledi. Tayuzak, "Gittiğimiz bölgelerde yaklaşık 19 vaka oldu. Diyarbakır, Bingöl, Siirt hala devam ediyor. Halkımızdan ricamız nehirlerde, yasak olan yerlerde yüzmemek. Belediyelerin sosyal tesislerinden faydalansınlar. Biz serinleyelim diye ailemizin yüreğini yakmayalım. Evet, havalar sıcak ama yasal olmayan yerlerde yüzmek gerekmiyor. Yasal ve yüzmesi serbest olan yerlerde vatandaşlarımız serinleyebilir. Ne bizim canımız yanar, ne de onların canı yanar. Sağlık bir şekilde yüzebilirler. Su kanallarında, nehirler gibi yerlerde yüzülmemesi gerekiyor. Ama maalesef yüzüyorlar" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Güneydoğu Anadolu Diyarbakır AFAD 3. Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title