Haberler

Feshane'de Muhafazakar Outlet -1

* Feshane'de muhafazakar kesime yönelik alışveriş festivali düzenleniyor.

* Feshane'de muhafazakar kesime yönelik alışveriş festivali düzenleniyor.

"Zeruj Outlet Village Fest" adıyla düzenlenen etkinlikte 110 kadın girişimci ürünlerini sergiliyor

Haber: Bahar DEMİREL - Kamera: Yaşar KAÇMAZ / İSTANBUL, DHA

İstanbul Feshane'de düzenlenen 'Zeruj Outlet Village Fest'te, 110 muhafazakar girişimci kadın ürünlerini tanıtıyor. Fuarda, bakan ve milletvekili eşlerine özel üretim yapan kadın girişimci Gönül Kolat da ürünleriyle yer aldı.

EV HANIMLIĞINDAN PATENT SAHİBİ GİRİŞİMCİLİĞE...

Kadın ve çocuk giyiminden ayakkabıya, züccaciyeden aksesuara kadar binlerce ürünün satışa sunulduğu fuar, Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde kapılarını ziyaretçilerine açtı. 140 firmanın yer aldığı festivalde daha önce ev hanımıyken şimdi binlerce müşteri için özel kıyafet üreten 110 girişimci muhafazakar kadın ürünlerini tanıttı.

Festivalde tesettürlü kadınlar için 4 sene önce ürettiği ve patentini alarak Almanya, Endonezya, Malezya gibi birçok ülkeye ihraç ettiği ürünüyle yer alan Şükran Kocabaş, hikayesiyle dikkat çekti. Başörtüsünü tutturduğu iğnenin kucağına aldığı çocuğuna battığını fark edince iğne yerine kullanılması için özel bir klips imal eden Kocabaş, klipsten yılda 300 bin adet ürettiğini söyledi.

Kadınların gerçekten isterse her şeyi başarabileceğini de vurgulayan Kocabaş, "Daha öncesinde ev hanımıydım. Eşarp için kullandığımız iğneler kendime batabiliyor, kucağıma çocuğumu alıyorum ona batabiliyor. Bundan nasıl kurtulabiliriz, diye yola çıktım. Bu eşarp klipslerini ürettik. Her mağazama gelen 'İyi ki çıkartmışsınız' diyor. Daha sonra yurt dışından gelen bayanlar kutu kutu götürdükçe orada duyulmaya başladı. Bizi İnstagram'dan bularak şu an Endonezya'ya, Almanya'ya göndermeye başladık. Bizim sayemizde birçok insana iş imkanı doğuyor. Ben şu anda birçok insana iş veriyorum. Hayatımızda işsiz o kadar çok insan var ki. Evde oturan insanlara ben iş dağıtıyorum. Her bayan her türlü şeyi yapabilir. Yeter ki istesin. İsterse gerçekten başarabilir" dedi.

"BAKAN EŞLERİNE, MİLLETVEKİLİ EŞLERİNE ÖZEL TASARIMLARIMIZ OLUYOR"

Sosyal medya üzerinden yaklaşık 7 sene önce kendisini duyuran ve şimdi çok sayıda bakan ve milletvekili eşi için özel tasarım kıyafetler üreten moda tasarımcısı Gönül Kolat da fuarda yer aldı. Kolat'la çalışan kadın girişimci Büşra Kaya, bakan ve milletvekili eşlerine özel tasarımları olduğunu belirterek "Yaklaşık 5 bine yakın misafirimiz geldi. Bakan eşlerine, milletvekili eşlerine özel tasarımlarımız oluyor. Onlar genelde devlet işleriyle uğraştıkları için daha ağır giyindikleri için daha ağır ürünler hazırlıyoruz. Tasarımcımız bir blogla başladığı için sosyal medya üzerinden biz kendimizi duyurduk. Sosyal medyadan çok fazla talep görüyoruz. Sırf sosyal medyadan görüp bizi ziyaret edenler var" diye konuştu.

"HEDEFİMİZ ORTADOĞU'DA MODA BAŞKENTİ OLMAK"

Feshane'deki fuarın organizatörü Zehra Özkaymaz ise düzenlediği festivalin hedeflerini açıkladı. Fuar Türkiye'de ilk ve tek olduğunu vurgulayan Özkaymaz, fuarı 'muhafazakar moda fuarı' olarak tanımladı. Hedeflerinin Ortadoğu'da moda başkenti olmak olduğunu belirten Özkaymaz, "Fuar Türkiye'de ilk ve tek. Muhafazakar moda fuarı diyebiliriz. İhtiyaçlardan şekillenen bir fuar oldu. Böyle bir fuara çok ihtiyaç vardı. Çünkü muhafazakar kesimin daha önce alışveriş yapabileceği bir yer yoktu. Böylelikle küçük bir AVM gibi bir şey meydana getirdik. Her markaya ulaşabilecekleri bir fuar yeri haline geldi. Daha önce evlerinde ev hanımlığı yapıyorlardı. Evlerinde ürettikleri ürünlerle varlarken bugün artık kurumsallaşma, markalaşma yolundalar. Büyük firmalar haline geldiler. İnşallah Ortadoğu'ya kadar gideceğiz. Hedefimiz Ortadoğu'da moda başkenti olmak" ifadelerini kullandı.

"TESETTÜRLÜLER İÇİN ÖNCEDEN KIYAFET BULMAK ZORDU"

Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki fuarda hem girişimci hem üreten kadınların ürünleri, ziyaretçilerin de ilgisini çekti. Yoğun katılımın görüldüğü fuarı gezmeye gelen bir ziyaretçi, tesettürlüler için kıyafet bulmanın zorluğuna dikkat çekerek "Tesettürlüler için önceden kıyafet bulmak daha zordu. Bu fuarda iyi oldu" dedi. Fuarı gezen bir diğer ziyaretçiyse "Tesettürlüler için çok fazla imkan yoktu daha öncesinde. Şu an böyle olması çok güzel olmuş. Çok fazla çeşit var" ifadelerini kullandı.

Feshane'de düzenlenen 'Zeruj Outlet Village Fest' 29 Ocak'ta başladı ve 31 Ocak'a kadar devam edecek

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3. Sayfa

İstanbul Malezya Kocabaş Almanya 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title