Haberler

"Evim Yuvan Olsun" kampanyasında vatandaşlar yeni evlerinde

Güncelleme:

İçişleri Bakanlığı tarafından geliştirilen "Evim Yuvan Olsun" kampanyası çerçevesinde Büyükçekmece Kaymakamlığı koordinasyonu ile depremzede aileler hayırsever vatandaşların kendilerine verdikleri eşyalı evlerinde hayatlarını sürdürmeye başladı.

Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremlerin ardından on binlerce ev yıkılmış birçok evde hasar almıştı. Farklı şehirlere gitmek zorunda kalan ailelerin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından "Evim Yuvan Olsun" adıyla bir proje geliştirildi. Proje çerçevesinde ikinci evleri boş olan vatandaşlar depremzede ailelere evlerini teslim etti. Büyükçekmece Kaymakamlığı'nın koordinasyonu ile ilçe de de 30'a yakın aile ilk etapta evlere yerleştirildi. Ailelerin tüm ihtiyaçları da yine kaymakamlık koordinasyonu ile hayırsever vatandaşlar tarafından karşılanıyor. Kaymakamlık görevlileri, aileleri sık sık ziyarette ederek ihtiyaçlarını kontrol ediyor.

"Allah herkesten razı olsun"

Kahramanmaraş'ta 10'uncu katlarındaki evlerinde depreme yakalanan 70 yaşındaki Kıbrıs Gazisi İsmet Celen ve eşi Fadime Celen'de hayırsever bir vatandaş tarafından verilen Güzelce'deki geçici dairesine yerleştirildi. Yaşananları anlatan Gazi İsmet Celen, "Depremde evden indik arabamıza bindik ki her yer kilitlenmişti. İstanbul'a geldik biz. Büyükçekmece'deki kaymakamlığa başvurduk. Sayın kaymakam bey bizimle bizzat ilgilendi hastama baktı eşime ilgilendi. 'Elimden geleni yapacağım' dedi. 3-5 gün içerisinde de burayı buldu. Kim verdi bu evi de bilmiyorum. Ben herkese yatıp kalkıp dua ediyorum. Namaza kalkıp dua ediyorum. Allah herkesten razı olsun. Tüm ihtiyaçlarımız karşılanıyor. Hiçbir sıkıntımız da yok. Muhtarımız da soruyor sürekli. Yemek, ekmekte getiriliyor" dedi.

Fadime Celen'de "Aklıma geldikçe o günler kötü oluyorum. Allah bu imkanları sağlayanlardan razı olsun" diye konuştu.

"İmkanı olan her vatandaşın böyle yardımlar yapması lazım"

Torunlarıyla birlikte İskenderun'daki evlerini terk ederek Eyüp'te yakınlarının yanına gelen ardından da internet üzerinden yaptığı başvuru sonrası kendilerinin eve yerleştirildiğini ifade eden Cihan Yancar, " Evimiz yıkılmadı ama heyelan bölgesinde. Biz internet üzerinden başvurduk bu projeye. İlk geldiğimizde kardeşimde kaldık Eyüp'te. Evi bize sağlayan vatandaş Mustafa bey ile de tanıştık. Allah herkesten razı olsun. Ben daha fazla yardım yapsın insanlar evi olmayanlara. İhtiyaçlarımız da karşılanıyor. Beyaz eşyadan erzak yardımına her şeyimiz karşılanıyor" şeklinde konuştu.

"1 yıl boyunca masraflarını da biz karşılayacağız"

4 ayrı evini, "Evim yuvan olsun" projesi çerçevesinde vatandaşlara verdiğini ifade eden hayır sever iş adamı Cevdet Eroğlu, "Kaymakamlığımızın koordinasyonunda yaklaşık olarak afetten zarar görüp buraya gelen yurtlara yerleşen ailelere yardımımız olsun istedik. Bunun örnek olmasını istedik. Biz de 4 ailemizi ücretsiz eve yerleştirdik. 1 yıl boyunca masraflarını da biz karşılayacağız. Ülkemi seviyorum imkanı olan her vatandaşın böyle yardımlar yapması lazım. Çünkü olağanüstü bir durum. Bu deprem burada da olabilir. Yardımlaşmaktan daha güzel ne olabilir ki" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

İçişleri Bakanlığı Büyükçekmece Deprem Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title