Haberler

"3 Puan Aldığımız İçin Çok Mutluyum"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman: "3 Puan Aldığımız İçin Çok Mutluyum" Dedi.

FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ KOCAMAN: "3 PUAN ALDIĞIMIZ İÇİN ÇOK MUTLUYUM"

"GALATASARAY DEPLASMANINDAN DA GALİBİYETLE DÖNMEK İSTİYORUZ"

KONYASPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ VURAL: "ELİMİZDEKİ İMKANLAR VE OYUNCU POTANSİYELİ BİZE NE MÜSAADE EDİYORSA ONU YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Konyaspor'u 2-0 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, 3 puan aldıkları için çok mutlu olduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Trabzonspor'un 1 gün önce kazanmasının ardından, Konyaspor maçında tek hedefimiz galibiyetti. 3 puan aldığımız için çok mutluyum. Konyaspor açık bir futbol ortaya koydu. Konyaspor'un kaybedeceği bir şey yoktu. Yaşam mücadelesi veriyorlar. Buradan alacağı her puan ekstra puan olacaktı. Son derece açık oynadılar, bizi de açtılar. Amacımız bu oyun karşısında hızlı hücumlarla 2. golü bulmaktı. Çok net gol pozisyonlarına girdik, ancak 2. golü çok geç bulduk ve maçı kazandık."

Galatasaray maçından da galibiyetle dönmek istediklerini vurgulayan Kocaman, "Şimdi kalan 9 maç içinde bizi tekrar şarj edecek, yarıştaki iddiamızı çok daha yükseğe çıkaracak, Galatasaray deplasmanından da galibiyetle dönmek istiyoruz" dedi.

Aykut Kocaman, son günlerde verilen demeçlerin takımı etkileyip etkilemeyeceğiyle ilgili bir soru üzerine, "Safiyane yanıtla 'etkilemeyecek' demek mümkün. Ama Türkiye, ortam, futbol, bunu yapanların nedenlerini bir araya getirdiğiniz zaman mutlaka etkileşimler olacak. Lehimize mi, aleyhimize mi bunu yapanların lehine mi aleyhine mi olacak bunu zaman gösterecek. 'Etkilemeyecek' demek biraz fazla iyimserlik oluyor" diye konuştu.

Futbolcuların twitter kullanırken dikkatli ve kontrollü olmaları gerektiğini de belirten Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, "Oyuncular twitter'i kullanırken, takımları ve rakipleri için biraz daha dikkatli ve saygı çerçevesinde bulunmaları daha akıllıca ve mantıklı olur" dedi.

Uzun süre sonra ilk 11'de oynayan Stoch'un maçta pozisyona girmek açısından yeterliliğinin yüksek olduğunu, ancak bunları değerlendiremediğini anlatan Kocaman, Dia'nın yerine Slovak oyuncuyu tercih etmesiyle ilgili olarak, "Stoch uzun zamandır takımdan ayrıydı, takımın içine gelmesi gerekiyordu. Konyaspor'un çok açık yapısı vardı, bu oyun yapısı içinde Stoch, Dia'ya göre daha sonuca gidecek oyuncu gibiydi. Yeteri kadar pozisyon yakaladı, ancak değerlendiremedi" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçeli futbolcu Joseph Yobo ise, Konyaspor'u yenerek 3 puan aldıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Her takım Kadıköy'e puan almaya geliyor. Ligdeki takımların Fenerbahçe'ye karşı nasıl oynadıklarını biliyorum. Her takım buraya gelip, puan almaya çalışıyor. Tek hedefimiz 3 puandı, bunu gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz" dedi.

Nijeryalı oyuncu, savunmada Bekir ile birlikte oynamasıyla ilgili bir soru üzerine, "Sezon başından beri ilk defa iki as oyuncudan aynı anda yoksunduk. Belki diğer haftalardaki gibi rahat değildik, ama onun üstesinden gelmeyi başardık" diye konuştu.

Cristian Baroni de Konyaspor maçında galip gelmenin önemli olduğunu ifade ederek, "Ufak tefek sıkıntılar olsa da kazanmasını bildik" dedi. Brezilyalı futbolcu, bir soru üzerine, kontratı bitene kadar Fenerbahçe'de kalmak istediğini belirterek, "Fenerbahçe ve Türkiye'yi seviyorum. Mutlu olduğum yerde kalmamam için bir neden yok" diye konuştu. Galatasaray ile önümüzdeki hafta yapacakları derbi maçın zor geçeceğini kaydeden Cristian, "Derbiler kolay olmaz. Sıkıntılar ve zorluklar olur. Galip gelmek için bu sıkıntıları aşmanız gerekir. Hedefimiz gidip kazanmak. Fakat kolay olmayacak" şeklinde konuştu.

Bu arada, Cristian, basın toplantısına çocuklarıyla birlikte geldi.

Bu arada Fenerbahçe'de 81. dakikada sakatlanan Emre'nin tesislerde kontrolden geçeceği, tecrübeli oyuncunun yarın MR'ının çekileceği bildirildi.

Konyaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural ise, Fenerbahçe karşısında çekinen değil, oyuna ortak olan taraf olarak mücadele etmeyi planladıklarını belirterek, "İki önemli aktör Emre ve Alex'in katkısını azaltmaya çaba gösterdik. Bunda etkili de olduk. Ancak savunmadan çıkarken yaptığımız top kayıpları bize büyük sıkıntı yarattı. Profesyonel liglerde bir takımın böyle goller yeme lüksü yok. Yerse de yerine 2 tane atabilmeli. Maç sonrası oyuncularımla kısa bir görüşme yaptım. Onlara, 'Yenilmeyi kabul etmek gibi bir durumda olamazsınız. Önümüzde 9 maçımız daha var' dedim. Benim çocuklarımda maalesef böyle bir bezginlik, terk etmişlik var. Bunu toparlamamız lazım. Bu bir karakter meselesi. Oyuncu karakteri yenilgiyi reddetmeyi gerektirir. İnşallah Medical Park Antalyaspor maçı çıkışımız olur. O maçta olası bir galibiyetin moraliyle, bizim için milli maç arası büyük bir fırsat olabilir. O dönemde takımla ilişkilerimizi geliştirebiliriz. Trabzonspor maçı öncesi Antalya'da 10 günlük kampımız olacak. Devamında, düşündüğümüz tarzda bir gelişme olur ümidimizi taşımak istiyoruz" diye konuştu.

Konyaspor'un gol yollarında yaşadığı sıkıntıyla ilgili yöneltilen bir soruya Vural, kadro yapılarına dikkat çekerek, "Elimizdeki imkanlar ve oyuncu potansiyeli bize ne müsaade ediyorsa, onu yapmaya çalışıyoruz. Çıkıp oynayacak biz değiliz. Elimizde bir kadro var. Göreve geldikten sonraki 4 maçımda neredeyse herkesi oynattım. Elimizde olanları kullanma gayretimiz var. Elimizde bir sihirli değnekle iş yapma gayretindeyiz" yanıtını verdi.

Vural ayrıca, toplantının bir an önce bitmesi için gayret gösteren federasyon görevlisine sinirlenirken, "Zaten bizi zorla buraya getiriyorsunuz, sonra da hızlandırmaya çalışıyorsunuz. Bırakın ne soracaklarsa sorsun insanlar" diye tepki gösterdi.

Konyasporlu futbolcu Murat Tosun, Fenerbahçe maçının zor olacağını bildiklerini belirterek, "Elimizden geleni yapmak istiyorduk, ama bu kadar basit hatayla bir şey başarmaya imkan yok. Bizim için son 9 hafta çok zorlu geçecek" derken, Fenerbahçe'yi beklediklerinden biraz daha düşük seviyede bulduklarını kaydetti.

Alvaro Peres ise "Buraya gelirken amacımız en kötü 1 puan alabilmekti. İyi bir durumda değiliz. Buradan alacağımız puan ileriye daha olumlu bakmamızı sağlayacaktı. Bugün rakiplerimiz de kazandı. Bireysel hatalar üzerinde çok çalışmıştık, hocamız bu konuda uyarılarda bulunmuştu. İlk golü yine böyle yedik. Biz ligde kalmak istiyoruz ve bu hedefimizde çalışacağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title