Haberler

3 Öğrenci Okulu Savaş Alanına Çevirdi

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ndeki Turgut Reis İlköğretim Okulu'nda Eğitim Gören 13 Yaşındaki B.u., Hafta Sonunda İki Kuzeni ile Birlikte Pencereden Girdiği Okulunu Talan Etti.

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ndeki Turgut Reis İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 13 yaşındaki B.U., hafta sonunda iki kuzeni ile birlikte pencereden girdiği okulunu talan etti. Sınıflardaki bilgisayar ve projeksiyon cihazlarına zarar veren, bütün evrak, dosya, boya ve diğer eşyaları dağıtan 3 öğrenci, okulun güvenlik kamera kayıtlarından tespit edilerek yakalandı.

OKULU BU HALE GETİRDİLER

 

Olay, geçen cumartesi günü meydana geldi. 8'inci sınıf öğrencisi B.U., başka okulda eğitim gören ilköğretim okulu öğrencisi kuzenleri 14 yaşındaki B.A. ve 13 yaşındaki B.M.Ö. ile birlikte, eğitim gördüğü Turgut Reis İlköğretim Okulu'na geldi. Okula girebilmek için pencereleri kontrol eden B.U. ve kuzenleri, kilitli olmayan küçük bir pencereden içeriye girdi. 3 öğrenci, sınıflardaki dolaplarda bulunan tutkal, vernik, mürekkep ve diğer sıvı boya malzemelerini etrafa döktü. Tutkal ve verniklerin bir kısmını da bilgisayarlara dökerek zarar veren öğrenciler, dolaplardaki dosya ve kağıtları da etrafa dağıttı. Öğrenciler, projeksiyon cihazları ile bazı elektronik aletlere de zarar verdi. 10 sınıfa girererek okulu talan eden öğrenciler, daha sonra yine pencereden çıkarak okuldan ayrıldı.

 

OKUL SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Pazartesi günü okula gelen öğretmenler, gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü. Okulun savaş alanına döndüğünü gören öğretmenler okul müdürü İbrahim Yılmaz'a durumu bildirdi. Yılmaz'ın ihbarı üzerine gelen polis, olayla ilgili soruşturma başlatırken, öğrencilerin okuldaki güvenlik kamera kayıtlarına yansıdığı belirlendi. Polis ile birlikte kayıtları inceleyen öğretmenler, öğrencilerden birinin kendi öğrencileri olduğunu tespit etti. Yapılan araştırma sonucunda kimlikleri belirlenen öğrenciler B.U. ve kuzenleri B.A. ile B.M.Ö. yakalandı.

 

'GİRDİK YAPTIK'

İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan öğrencilerin, okuldan herhangi bir eşya çalmadıkları belirlendi. Polisin, "Bunu neden yaptınız?" sorusuna, "Bunun nedeni yok. Girdik yaptık" dedikleri öğrenilen öğrenciler, Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla serbest bırakıldı.

 

25 BİN TL'LİK ZARAR VAR

Okuldaki zararın yaklaşık 25 bin TL civarında olduğu belirtilirken, kesin zarar tutarının bilirkişi heyetinin yapacağı incelemeden sonra tespit edileceği bildirildi. Zararı ise öğrencilerin ailelerinin karşılayacağı belirtildi.

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title