Haberler

3 Kişiyi Kurtarmak İsterken Boğularak Ölen Asker

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde, boğulma tehlikesi geçiren 3 kişiye yardım ederken can veren Halil Kaya'nın (20) Adana'da oturan babası Hasan Kaya (48), kız çocuğunun ailesinin vefasızlığından yakındı.

Askerlik görevini yaptığı Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde çarşı iznine çıktığı gün, Hamzaköy Sahili'nde boğulma tehlikesi geçiren 3 kişiye yardım ederken can veren Halil Kaya'nın (20) Adana'da oturan babası Hasan Kaya (48), kız çocuğunun ailesinin vefasızlığından yakınarak, "İnsan kızının hayatını kurtarmak için canını veren kişiyi merak etmez mi? Oğlum insanlık yaptı canından oldu, ateş düştüğü yeri yakıyor" dedi.

Seyyar satıcılık yaparak ailesinin geçimini sağlayan baba Kaya, Gürpınar Mahallesi'ndeki evinde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22 Ağustos günü boğulma tehlikesi geçiren Büşra Gemici'yi (14) kurtarıp, küçük kıza yardım ederken boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Oğuz Gemici (35) ve Fahrettin Yaşar'a da (64) yardım ederken, can veren oğlunun 'büyük bir kahramanlık örneği' sergilediğini, ancak hayatını kurtardığı kızın ailesinin kendilerine taziyede bile bulunmadıklarını söyledi. Kaya, oğlu Halil'in bir diş laboratuvarında işçi olarak çalışırken askere gittiğini Samsun Sahra ve Sıhhiyye Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda acemilik eğitiminin ardından Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde bulunan orduevine gönderildiğini söyledi.

Küçük yaşlardan itibaren aile bütçesine katkıda bulunmak için çalışan çocuğunun, Çanakkale'deki komutanları tarafından sevilen bir asker olduğunu ifade eden Kaya, " Oğlum kısa sürede kendisini sevdirmiş. Şehit olmadan önce komutanı beni arayarak, 'böyle terbiyeli ve düzgün bir evlat yetiştirip vatana kazandırdığınız için çok teşekkür ederim' dediler" dedi.

4 aylık asker olan oğlu Halil'in, çarşı iznindeyken, sahilde gezdiği sırada denizde boğulma tehlikesi geçirenleri görerek yardıma koştuğunu göz yaşları içerisinde anlatan Hasan Kaya, şunları kaydetti: "Oğlum çarşı izninde, arkadaşları ile birlikte sahilde gezintiye çıkmışlar. Denizde bir kaç kişinin yardım çığlıklarını duymuş. Kahraman evladım üzerindeki kıyafetleri bile çıkartmadan suya girerek yardım etmek istemiş.

Oğlum küçük kızı sahile kadar götürüp sudan çıkartmış. Daha sonra diğerlerine yardım etmek istemiş. Ancak oğlum dalgaların arasında kaybolup gitmiş. Oğlumun şehit haberinin ardından buradaki askeri yetkililer bizimle yakından ilgilendiler. Bu sayede biraz olsun acımız hafifledi. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Pazartesi günü şehitlik belgesini getireceklerini söylediler. "

Yaşanan olayın büyük bir talihsizlik olduğunu belirten Hasan Kaya, oğlunun şehit olduğu haberini almalarının ardından aile olarak zor günler geçirdiklerini ifade ederek, "Ancak, oğlumun hayatını kurtardığı kızın ailesi bize baş sağlığı dahi dilemedi. İnsan kızını kurtarmak için canını veren kişiyi merak etmez mi? Oğlum insanlık yaptı canından oldu. Ateş düştüğü yeri yakıyor" diyerek sitem etti.

-OLAY-

22 Ağustos'da Çanakkale'nin Gelibolu ilçesi Hamzaköy sahilinde denize giren 14 yaşındaki Büşra Gemici'nin, bir süre sonra suda çırpınması üzerine, genç kızı kurtarmak için suya giren amcası Oğuz Gemici (35) ve Fahrettin Yaşar (64) da boğulma tehlikesi geçirmişti. Çarşı iznine çıkan ve Gelibolu Orduevinde askerlik görevini yapan Halil Kaya da, genç kızı ve diğer iki kişiye yardım ederken boğularak hayatını kaybetmişti.

- ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title