Haberler

Son dakika haberleri... 3 kişinin yaralandığı silahlı saldırının şüphelileri, jantı kırık otomobilden yakalanmış

Güncelleme:

Son dakika gündem haberi: KARAMAN'da, 3 kişinin yaralandığı, iş yerine yönelik silahlı saldırıda azmettirici olduğu öne sürülen Ramazan Ç. (26) ile aracın sahibi arkadaşı Fatih Ç. (31) yakalandı.

KARAMAN'da, 3 kişinin yaralandığı, iş yerine yönelik silahlı saldırıda azmettirici olduğu öne sürülen Ramazan Ç. (26) ile aracın sahibi arkadaşı Fatih Ç. (31) yakalandı. Gözaltına alınan 2 kişinin, saldırıda kullanılan sahte plakalı otomobilin, 100'ün üzerinde mobese ile güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesi sonucu modeli ve kırık sol ön jantı sayesinde yakalandığı ortaya çıktı. Ramazan Ç.'nin talimatıyla İstanbul'dan gelip, saldırıyı gerçekleştirerek, tüfekle ateş ettiği öne sürülen eniştesi M.E.S. (29), aracı kullanan S.K. ile tabancayı kullanan kimliği belirsiz saldırganın yakalanması için çalışma sürdürülüyor.

Olay, dün saat 20.00 sıralarında, Kirişçi Mahallesi Kemal Kaynaş Caddesi'nde meydana geldi. Çiçekçi Erdinç B., arkadaşları Süleyman Ö. (32), Mehmet B. (28) ve Kemal K. (28) ile oturduğu sırada iş yerinin önüne otomobil geldi. Otomobilden inen ve yüzlerinde siyah cerrahi maske bulunan 2 şüpheliden biri tabanca, diğeri ise pompalı tüfekle iş yerine ateş açtı. Rastgele açılan ateş sonucu Süleyman Ö. bacaklarından, Mehmet B. kolu ve bacağından, Kemal K. ise sırtından yaralandı. Saldırganlar, geldikleri otomobille hızla olay yerinden uzaklaştı. Yaralanan 3 kişi, ihbar üzerine çağrılan sağlık görevlilerince ambulanslarla Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Saldırı anı ise iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, elinde pompalı tüfek olan saldırganın, iş yerinin kapısına kadar gelerek ateş açtığı, diğer saldırganın ise otomobilin yanında tabanca ile ateş ettiği görüldü.

POLİS, KENTTEKİ AYNI MODEL ARAÇLARI TEK TEK İNCELEDİ

Saldırının ardından çalışma başlatan Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği, özel ekip kurdu. Özel ekip, saldırıda kullanılan otomobildeki 14 GF 200 plakanın sahte olduğunu belirledi. Bunun üzerine araştırmasını genişleten polis, bölgedeki 100'ün üzerinde kamerasının kayıtlarını inceledi. Aracın 1996 ile 2004 model, sol ön jantının kırık ve plaka kısmında yapışkanlar olduğunu belirledi. Ardından kentteki aynı model ve marka araçların sahibine ulaşılıp, tek tek kontrol edildi. Polis, sanayi sitesinde tamircide çalışan Fatih Ç.'ye ait aracı incelemeye gittiğinde, sol jantının kırık ve plaka kısmında yapışkanlar olduğunu saptadı. Bunun üzerine araçta ve iş yerinde yapılan aramalarda; olayda kullanılan tabanca ve tüfek ele geçirildi. Fatih Ç., şüphe üzerine gözaltına alındı. Fatih Ç., otomobilini olay günü arkadaşı Ramazan Ç. ve S.K.'ye verdiği söyledi.

YARALILARLA HUSUMETLİYMİŞ

Polis, yaptığı araştırma sonucu Ramazan Ç.'yi, yaralılardan Kemal K. ile arasındaki borç- alacak meselesi nedeniyle husumetli olduğunu belirleyince gözaltına aldı. Ramazan Ç., ifadesinde, olay günü otelde yemek yediğini belirterek, sosyal medya hesabından yemek yediği ana ait paylaştığı görüntüleri gösterdi. Ancak polis, bunun şaşırtma yöntemi olabileceği üzerinde durup, Ramazan Ç.'nin çevresini ve akrabasını da inceledi. Yapılan incelemede, saldırıda tüfeği kullanan kişinin, Ramazan Ç.'nin eniştesi M.E.S. olduğu saptandı.

İSTANBUL'DAN GELMİŞ

Saldırı için İstanbul'dan geldiği ihtimali üzerinde durulan M.E.S.'nin, saldırı sonrası da S.K. tarafından araçla Ankara Esenboğa Havalimanı yakınlarına bırakıldığı tespit edildi. Gözaltına alınan Ramazan Ç. ve araç sahibi Fatih Ç., emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Polis, S.K., saldırıda tüfeği kullandığı öne sürülen M.E.S. ile tabancayı kullanan kimliği belirsiz kişinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karaman Fatih Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title