Haberler

3 Kez Duran Kalbi Türk Hekimler Çalıştırdı

İzmir Limanı'na Sabah Saatlerinde Ulaşan 'Costa Concorde' Yolcu Gemisinde Kalp Krizi Geçiren ve 3 Kez Kalbi Duran Yolculardan Alman Reinhard Wilfried Gerwin'i Türk Hekimleri Hayata Döndürdü.

İZMİR Limanı'na sabah saatlerinde ulaşan 'Costa Concorde' yolcu gemisinde kalp krizi geçiren ve 3 kez kalbi duran yolculardan Alman Reinhard Wilfried Gerwin'i Türk hekimleri hayata döndürdü.

Akdeniz turu yapan kruvaziyer gemisi Costa Concorde, sabah saatlerinde 3 bin 106 yolcusuyla İzmir Limanı'na ulaştı. Limana yanaşan gemide bulunan eşi Maria Elisabeth Gerwin ile birlikte seyahat eden emekli 64 yaşındaki Alman Reinhard Wilfried Gerwin, bugün saat 09.30 sıralarında kalp krizi geçirdi. Özel Gazi Hastanesi'ne kaldırılan ve 3 kez kalbi duran Gerwin'i Türk hekimleri her seferinde hayata döndürmeyi başardı. Gerwin'in durumunun iyi olduğu ve hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi altına alındığı belirtildi. Eşi Maria Elisabeth Gerwin de hastaneye yakın bir otele yerleştirildi.

Hastanenin Müdürü Dr. Alp Karmona, saat 09.30 sıralarında gemiden gelen telefonla, yolculardan birisinin kalp spazmı geçirdiğinin bildirildiğini ve ambulans istendiğini belirtti. Dr. Karmona şunları anlattı:''Biz konunun ciddi olacağını düşünerek, en kötü ihtimale hazır olarak gemiye tam donanımlı, içinde kardiyologla beraber bir ekip gönderdik. Ekibimizin hastanın gemide çektiği elektrosunda kalp krizi geçirdiği anlaşıldı. Ama ne yazık ki gemi doktoru bunun farkında değildi. Hasta ölümcül bir kalp ritmine girdi. O tablo hastayı öldürürdü. Ekibimiz ilk müdahaleyi gemide yaparak hastayı geriye döndürdü.''

DÜNYA NORMLARINDA MÜDAHALE

Ekibin gemiye çıkıp ilk işlemi yapmasından 25 dakika sonra hastanın hastaneye ulaştırıldığını kaydeden Dr. Karmona, hastaya anjiyo yapıldığını ve 20 dakikalık anjiyoda da iki defa kalbinin durduğunu söyledi. Dr. Karmona, ''Hastaneye ulaşması ve anjiyoya alınması toplam 45 dakika sürdü. Türkiye, son günlerde hep kötü politikalarla kötü amaçlı olarak sık sık dünya medyasına taşınıyor. Fakat bu olay ülkemizin ne seviyeye geldiğini de açıkça gösteriyor. Bu müdahale süresi dünya normlarının bile çok altında. Eğer geç haber verilseydi ya da denizde yolculuk sırasında kalp krizi geçirseydi hasta kurtulamazdı. Çünkü anjiyoda ana damarlardan birisinin tam tıkalı olduğu görüldü. Hastanın kalp ritmini korumak için geçici kalp pili takıldı. Tıkalı damar, önce balon ardından stent uygulanarak açıldı, kan akımı geri döndü'' diye konuştu. Dr. Karmona, hastaya ilk üç saat içinde müdahale edildiği için kalbinde doku ölümü olmadığını, hiçbir hasar kalmayacağını da söyledi.

Reinhard Wilfried Gerwin'in iki gün daha yoğun bakımda tutulacağı belirtildi.

Arzu ÇETİK

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title