Haberler

3. İstanbul Güvenlik Konferansı"

"Yeni Güvenlik Ekosistemi ve Çok Taraflı Bedeli" ana temalı 3. İstanbul Güvenlik Konferansı, Nis¸antas¸ı U¨niversitesi Maslak 1453 NeoTech Kampüsü'nde verilen resepsiyonla başladı.

"Yeni Güvenlik Ekosistemi ve Çok Taraflı Bedeli" ana temalı 3. İstanbul Güvenlik Konferansı, Nis¸antas¸ı U¨niversitesi Maslak 1453 NeoTech Kampüsü'nde verilen resepsiyonla başladı.

Konferans, Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM), Milli Savunma ve Güvenlik Enstitüsü (MSGE) ve Nişantaşı Üniversitesi tarafından düzenleniyor.

Üç yıldan bu yana güvenliğin temel parametrelerinin, eğilimlerinin ve gelecek vizyonunun konuşulduğu, Türkiye'de ve dünyada güvenliğin nabzını tutacak konferansın başlaması dolayısıyla, Amerika'dan Çin'e, Rusya'dan İran'a 30'a yakın ülkeden katılımcıların yer aldığı resepsiyon gerçekleştirildi.

Başta uluslararası güvenlik otoriteleri ve uzmanları olmak üzere akademisyenler, bürokratlar, sivil toplum kuruluşları ve savunma sanayi temsilcilerinden oluşan katılımcı kitlesini bir araya getirecek etkinlik, 2-3 Kasım tarihlerinde Şişli'deki Radisson Blu Hotel'deki oturumlarla sürecek.

Konferansta, "Uluslararası Göç ve Sınırların Korunması", "Küresel Güvenlik", "Orta Doğu'da Normalleşme", "NATO ve ABD; İttifakın Geleceği", "Asya Pasifik; Güvenlikte Yeni Normlar", "Bölgesel Çatışmalar", "Yumuşak Güç ve Bileşenleri" ile "Afrika'da Güvenlik Demografisi" gibi dünyanın gündeminde yer tutan 20'den fazla konu başlığı uzmanlar eşliğinde ele alınacak.

Konferans çıktılarının, önceki senelerde olduğu gibi TASAM Yayınları tarafından kitaplaştırılarak kamuya kazandırılacağı belirtildi.

İstanbul Güvenlik Konferansı 2017'nin, Katar Silahlı Kuvvetleri Stratejik Araştırmalar Merkezi iş birliği ile gerçekleştirilecek, dünya ülkeleri için önem teşkil eden başlıkların masaya yatırılacağı Türkiye-Körfez Savunma ve Güvenlik Forumu'na da ev sahipliği yapacağı bildirildi.

TASAM Stratejik Vizyon Ödülleri 10. kez sahiplerini bulacak

Öte yandan, konferans kapsamında 8 kategoride değerlendirilen, Türkiye ve dünyadan stratejik vizyon sahibi devlet adamlarına, bürokratlara, bilim insanlarına, kurumlara, iş adamlarına, sanatçılara, siyasetçilere ve gazeteci-yazarlara ödül verilecek. Bu sene onuncusu düzenlenen Stratejik Vizyon Ödülleri, 2 Kasım Perşembe akşamı düzenlenecek törenle sahiplerine takdim edilecek.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Türkiye Maslak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title