Haberler

3. İslami Dayanışma Oyunları sona erdi PALEMBANG

3. İslami Dayanışma Oyunları sona erdi PALEMBANG

3. İslami Dayanışma Oyunları sona erdi - PALEMBANG

3. İslami Dayanışma Oyunları sona erdi

- Endonezya'nın ev sahipliğinde düzenlenen ve Türkiye'nin 160 sporcuyla katıldığı oyunlar, kapanış töreniyle sona erdi - Türkiye 23'ü altın 103 madalyayla genel sıralamada 5'inci oldu

PALEMBANG (AA) - Endonezya'nın ev sahipliğinde düzenlenen, Türkiye'nin de 160 sporcuyla katıldığı 3. İslami Dayanışma Oyunları kapanış töreniyle sona erdi.

Güney Sumatra'nın başkenti Palembang'daki Gelora Sriwijaya Jakabaring Stadı'nda düzenlenen kapanış törenini Endonezya Gençlik ve Spor Bakanı Roy Suryo, Güney Sumatra Valisi Alex Noerdin, İslami Dayanışma Oyunları Federasyonu (ISSF) ve Suudi Arabistan Olimpiyat Komitesi Başkanı Prens Nawaf bin Faysal, Endonezya Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Rita Subowo ile oyunlara katılan ülkelerin milli takım kafileleri ve çok sayıda Palembanglı vatandaş izledi.

Geleneksel Endonezya müzikleri ve danslarının damga vurduğu tören, Endonezya'nın tanınmış müzik gruplarından Warna'nın, "Tek dünya" şarkısıyla başladı. Daha sonrasında Palembanglı bir vaiz, oyunların sorunsuz sona ermesi nedeniyle şükür duası ederek, 2017 yılında Azerbaycan'da düzenlenecek bir sonraki oyunların hayırlı olmasını diledi.

Duanın ardından sırasıyla bando takımı, oyunlara katılan 39 ülkenin bayrakları ve Sumatra kaplanını simgeleyen maskotlar ile milli takımların ülkelerine henüz dönmemiş sporcuları, statta tur atarak, izleyicileri selamladı.

Oyunlara 12 dalda, 160 sporcuyla katılan Türk Milli Takımı kafilesinden bir grup da ellerinde Türk bayrakları ile geçitteki yerini aldı.

Güney Sumatra Valisi Noerdin ve Endonezya Gençlik ve Spor Bakanı Suryo'nun konuşmalarının ardından, oyunların sona erdiği resmen duyuruldu ve havai fişek gösterisi yapıldı.

Bir grup sporcu, gönderden indirdiği oyunlar bayrağını, 2017 yılında dördüncüsü düzenlenecek İslami Dayanışma Oyunları'nın ev sahibi Azerbaycan'ın yetkililerine teslim etti.

Müzik gruplarının performanslarının ardından, Endonezya ve Güney Sumatra'nın geleneksel giysilerini giymiş dansçılar, performanslarıyla statta renkli görüntüler oluşturdu.

-Oyunlar hakkında-

Oyunlara ikinci kez katılan Türkiye, 23 altın, 31 gümüş ve 49 bronz olmak üzere 103 madalyayla genel sıralamada 5'inci oldu.

İslami Dayanışma Oyunları Federasyonunun (ISSF) organizatörlüğünde, 2005 yılında İslam Konferansı Örgütüne üye ülkelerin katıldığı oyunların ilki, Suudi Arabistan'da düzenlendi. Dört yılda bir yapılması kararlaştıran oyunların ikincisinin, İran'da düzenlenmesi bekleniyordu.

İran'da ilk olarak 2009 yılının ekim ayında yapılmasına karar verilen oyunlar, bu ülke ile Arap dünyası arasındaki sorunlar nedeniyle 2010 yılının Nisan ayına ertelendi. Ancak başka nedenlerden dolayı oyunların ikincisi gerçekleşmedi.

Oyunlara, üye ülkelerin gayrimüslim sporcuları da katıldı.

-kapanış töreni

Kaynak: AA / Spor

Azerbaycan İran Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title