Haberler

3 Gündür Yaylada Mahsur Kalan Muhtar ile 6 Kişi Kurtarıldı

Konya'nın Seydişehir İlçesi Çatmakaya Köyü'nün Muhtarıyla Beraberindeki 6 Kişi, Yaylada Mahsur Kalmalarının Ardından Yapılan Çalışmalar Sonucu Kurtarıldı.

Konya'nın Seydişehir İlçesi Çatmakaya Köyü'nün muhtarıyla beraberindeki 6 kişi, yaylada mahsur kalmalarının ardından yapılan çalışmalar sonucu kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Çatmakaya Köyü'nün muhtarı Osman Alkan, kardeşi Muammer, oğlu Mustafa, akrabası Mehmet Alkan, Kemal Şen, Yusuf Gökers ve İstanbul'dan gelen misafirleri Sedat Keleş ile birlikte Cuma günü traktöre binerek köye 5 kilometre uzaklıktaki yayla evine gitti. Aniden başlayan kar yağışı nedeniyle yayladan köye dönemeyen muhtar Osman Alkan, cep telefonuyla Seydişehir Kaymakamı Necdet Türker'i arayarak yardım istedi. Köy Hizmetleri'ne bağlı bir greyder dünkü çalışmalarda yoğun yağış nedeniyle sadece 1 kilometrelik yolu ulaşıma açabildi. Jandarma eşliğinde ilçeye 22 kilometre mesafedeki köye gönderilen Seydişehir Belediyesi'ne ait iş makinelerinin de yardımıyla yayla yolu akşam saatlerinde ulaşıma açıldı.

Muhtar Osman Alkan ve 6 kişi, yol açıldıktan sonra kurtarıldı. Sağlık durumları iyi olan grubu köye dönüş yolunda karşılayan Seydişehir Kaymakamı Necdet Türker ve Belediye Başkanı İbrahim Halıcı, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

(ML-İP-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title