Haberler

3 Günde 274 Yasa Dışı Göçmen Yakalandı

Sahil Güvenlik Komutanlığının 9-11 Haziran Tarihleri Arasında Yasa Dışı Göçün Önlenmesi Kapsamında Gerçekleştirdiği Operasyonlarda, 274 Yasa Dışı Göçmen Yakalandı.

Sahil Güvenlik Komutanlığının 9-11 Haziran tarihleri arasında yasa dışı göçün önlenmesi kapsamında gerçekleştirdiği operasyonlarda, 274 yasa dışı göçmen yakalandı.

Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, İzmir/Çeşme ve İzmir/Dikili açıklarında 2 ayrı operasyonda, motorlu lastik şişme bot içerisinde Eritre, Moritanya, Filistin, Sudan ve Somali uyruklu 36 yasa dışı göçmen yakalandı.

Muğla/Fethiye açıklarında ''Erol-4'' isimli teknede, Irak, Filistin ve Gürcistan uyruklu 140 yasa dışı göçmen ele geçirildi.

İzmir/Çandarlı açıklarında lastik şişme botta, Afganistan uyruklu 4 yasa dışı göçmen yakalandı. Ayrıca İzmir Çeşme açıklarında da Türk bandıralı ''Green Blaze'' isimli özel yatta, Pakistan, Filistin, Afganistan, Irak ve Somali uyruklu 94 yasa dışı göçmen ile göçmen kaçakçısı olduğu değerlendirilen 2 kişi ele geçirildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, yasa dışı göçün engellenmesi kapsamında 1 Ocak 2007 tarihinden bugüne kadar bin 884 yasa dışı göçmeni yakalayarak, Jandarma ve Emniyet birimlerine teslim etti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title