Haberler

3 Grup Lideri Turnuvaya Veda Etti

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Grup Maçlarını Lider Olarak Tamamlayan Portekiz, Hırvatistan ve Hollanda, Çeyrek Finalde Rakipleri Karşısında Başarılı Olamayarak, Turnuvaya Veda Etti.

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda grup maçlarını lider olarak tamamlayan Portekiz, Hırvatistan ve Hollanda, çeyrek finalde rakipleri karşısında başarılı olamayarak, turnuvaya veda etti.

Türkiye'nin de yer aldığı (A) Grubu'nu 6 puanla lider olarak tamamlayan Portekiz, çeyrek finalde Almanya ile karşılaştı. Rakibi karşısında sahadan 3-2'lik sonuçla mağlup ayrılan Portekizli oyuncular şampiyonanın dışında kalırken, Almanya yarı finalde Türkiye'nin rakibi oldu.

(B) Grubu'nda turnuvanın favorilerinden Almanya'yı yenerek, 9 puanla birinci sırada yer alan Hırvatistan, çeyrek finalde Türkiye ile karşılaştı. Karşılaşmanın normal süresi 0-0 eşitlikle tamamlandı. 15'er dakikalık iki devre halinde oynanan uzatma bölümü de 1-1 beraberlikle tamamlanınca, mücadelede penaltı atışlarına geçildi. Türk Milli Takımı, penaltı atışları sonrasında rakibine 3-1 üstünlük sağlayarak, yarı finalde Almanya ile eşleşti.

İtalya, Fransa ve Romanya'nın mücadele ettiği ve otoritelerin ''Ölüm Grubu'' adını verdiği (C) Grubu'nda, futboluyla en büyük favoriler arasında gösterilen Hollanda ise çeyrek finalde Rusya engeline takıldı. ''Portakallar'', Rusya önünde 1-0 geriye düşmesine karşın, bitime 5 dakika kala golü bularak, normal süreyi 1-1 berabere tamamlamayı başardı. Uzatma bölümlerinde Rusya, Hollanda karşısında 2 gol daha kaydederek, rakibini 3-1 yendi ve kupanın dışına itti.

9 puanla (D) Grubu'nu zirvede kapatan İspanya bu akşam TSİ 21.45'te son Dünya Şampiyonu İtalya ile karşılaşacak. İtalyanların rakiplerini elemesi durumunda, grubunu lider olarak bitiren son takım İspanya da şampiyonaya veda etmiş olacak.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title