Haberler

3- Çavuşoğlu: ABD'nin Büyükelçiliğini Kudüs'e Taşıması Barış Yerine Kaos Getirir

Arnavutluk'ta düzenlenen 2. Uluslararası Mehmet Akif Ersoy Bilim ve Sanat Ödülleri Programı'na katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na fahri doktora ünvanı verildi. Çavuşoğku burada yaptığı konuşmada ABD'nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağı yönündeki haberler dair bu adımın barış yerine bölgeye kaos getireceğini söyledi.

Çavuşoğlu Suriye'de çatışmaların durduğunu ifade ederek,"Son bir yıldır Rusya ve İran ile birlikte sarf ettiğimiz çabalarla bugün Suriye'de çatışmalar yüzde doksan oranında durmuştur. Şimdi hedefimiz siyasi çözümdür." dedi.

FETÖ ile mücadelenin sürdüğünün altını çizen Bakan Çavuşoğlu, "Bugün bazı ülkeleri FETÖ ele geçirmiş durumdadır bunlardan bir tanesi Kırgızistan'dır. Geçen hafta Bakü'de Pakistan Dışişleri Bakanı ile sohbet ettik ve kendi kurumlarına yargı dahil nasıl sızdıklarını kendisi bana anlattı. Biz bu terör örgütüyle sonuna kadar mücadele edeceğiz." dedi.

Çavuşoğlu ABD'nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına diar çıkan haberler hakkında şunları kaydetti: "Bugünlerde ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti olarak tanıyacağına ve Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağına dair haberler çıkmaktadır. Umarız bu haberler doğru değildir. Bu bilgiler yanlıştır. Aksi taktirde böyle bir adım sorunun çözümüne katkı sağlamayacağı gibi bölgedeki kırılgan yapıyı daha da kırılgan bir hale getirecek, daha da tehlikeli bir hale getirecek barış yerine kaos gelecektir. Çözüm süreci tamamen ortadan kalkacaktır ve böyle bir adım her şeyden önce uluslararası hukuka ve uluslararası anlaşmalara aykırıdır. Bu adım BM'nin 1947 kararına aykırıdır. 'Ben süper gücüm BM kararını tanımama' derseniz o zaman BM gibi bir örgüte de ihtiyacımız yok demektir. BM kararlarını herkesten önce BM Güvenlik Konseyi daimi üyelerinin uygulaması gerekiyor, saygı göstermesi gerekiyor."

Çözümün iki devletli çözüm olduğunu söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Burada bir tek çözüm vardır o da iki devletli çözüm. Yan yana iki bağımsız devlet. Doğu Kudüs'ün başkent olduğu ve 1967 sınırlarıyla bağımsız bir Filistin devleti ve İsrail devleti. Bölgeye barış ve huzur ancak böyle gelir" dedi.

Tüm kesimlerin böyle bir adımdan rahatsız olacağını kaydeden Dışişleri Bakanı, "Şimdiden tüm dünyada büyük bir rahatsızlık var sadece İslam dünyasında değil. Hristiyan dünyasında da büyük bir rahatsızlık var. Esasen Musevilerin birçoğunda da rahatsızlık var. Çünkü Kudüs tüm dinlerin, 3 dinin esasen kutsal mekanıdır ve buna herkesin saygı göstermesi gerekir. Şunu da söylemek isterim herkes sussa Türkiye Cumhuriyeti olarak biz susmayız doğruları söyleriz, yanlışların karşısında oluruz. Tekrar temenni ederim ki böyle bir karar alınmaz, dolayısıyla bu sorunun çözümüne odaklanırız. ABD gibi bir ülkeye de esasen bu yakışır." - N

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Mevlüt Çavuşoğlu İsrail Kudüs Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title