Haberler

3 Bin Öğrenciye Kardeş Buldu

Şanlıurfa'da, 'Kardeşini Seç Projesi'nin Sorumluluğunu Üstlenen 45 Yaşındaki Funda Ateşoğlu, Bugüne Kadar 3 Bin Öğrenciye Kardeş Buldu. 'Eskiden Çocuğum Yok Diye Üzülüyordum Ama Şimdi 3 Bin Çocuğum Var' Diyen Funda Ateşoğlu, Şanlıurfa'daki Tüm Öğrencilere Ulaşarak, Hepsine Birer Ağabey ve Abla Bulmayı Hedefliyor.

Şanlıurfa'da, 'Kardeşini Seç Projesi'nin sorumluluğunu üstlenen 45 yaşındaki Funda Ateşoğlu, bugüne kadar 3 bin öğrenciye kardeş buldu. ''Eskiden çocuğum yok diye üzülüyordum ama şimdi 3 bin çocuğum var'' diyen Funda Ateşoğlu, Şanlıurfa'daki tüm öğrencilere ulaşarak, hepsine birer ağabey ve abla bulmayı hedefliyor.

Çocuğu olmayan ve 3 yıl önce, çok sevdiği çocukların en iyi şekilde eğitim görmesi için eski gazeteci Cengiz Tunay tarafından hayata geçirilen, 'Kardeşini Seç Projesi'nin Şanlıurfa sorumluluğunu üstlenen 45 yaşındaki ev kadını Funda Ateşoğlu, Şanlıurfalı çocukların başka yerlerdeki çocuklarla kardeş olmaları için köprü görevi yaptığını söyledi. Funda Ateşoğlu, kentteki tüm öğrencilere ulaşarak, yardımcı olup, hepsine birer ağabey ve abla bulmayı hedefliyor. Bu yolla aynı zamanda evlat hasretini de giderdiğini belirten Ateşoğlu, ''Şanlıurfa'da özellikle kırsal semtler, ilçe ve köylerde binlerce ihtiyaç sahibi çocuk vardı. İlk olarak bunları tespit ettim. Benim proje kapsamında yaptığım tek iş öğrencileri belirleyip, bunlarla ilgili bilgileri projenin yer aldığı İnternet sitesinde yayınlamak. Siteyi takip edenler, istedikleri öğrencinin, gönüllü abla veya ağabeyleri oluyor. Sonra da, sitedeki irtibat adreslerinden çocuklara ulaşıyor ve ihtiyaçlarını karşılıyor. Ben burada sadece köprü görevi görüyorum'' dedi.

'FUNDA ANNE' DEMELERİ HERŞEYE DEĞER

3 bin çocuğun adını bilmediğini ancak sima olarak tanıdığını kaydeden Funda Ateşoğlu, ''Onların beni görünce yanıma gelip 'Funda Anne' diye hitap etmeleri zaten bütün yorgunluğumu alıyor ve doğru iş yaptığımı ortaya koyuyor. Eskiden çocuğum olmuyor diye üzülüyordum, ama artık 3 bin çocuğum var'' diye konuştu.

Proje kapsamında öğrencilere Türkiye'nin değişik illerinin yanı sıra, dünyanın birçok ülkesinden gönüllü kardeş bulduklarını belirten Funda Ateşoğlu, şunları söyledi:

''Proje çerçevesinde Şanlıurfa'nın herhangi bir köyündeki öğrencinin Belçika, İsviçre, Japonya, Almanya, İtalya'dan kardeşleri var. Bu ağabey ve ablalar, öğrencilere mektup yazıyor, ihtiyaçlarını karşılıyor ve kimi zaman gelip ziyaret ediyor. Kendine kardeş seçenler arasında onlara defter, kalem, mont, çikolata, ayakkabı, hatta dondurma parasını bile gönderenler var. Bu mutluluk kısacası dünyalara bedeldir. Bunun yanı sıra kendisine seçtiği kardeşinin eğitim öğretim hayatı boyunca destek olmaya, onlarla sonuna kadar el ele yürümeye karar verenler bile çıkıyor. Bir de gönderdikleri kolilerin içersine duygu yüklü mektuplar yazarak, kardeşlik bağlarını iyice pekiştirip güçlendiriyorlar.''

Hasan KIRMIZITAŞ/ŞANLIURFA, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title