Haberler

3 Beldenin ve 20 Köyün Grup Yolu Asfaltlanıyor

Adıyaman İl Özel İdare Müdürlüğü Tarafından, 3 Beldenin ve 20 Köyün Grup Köy Yolu Olan Kömür Yolu'nda Asfaltlama Çalışmalarına Başladı.

Adıyaman İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından, 3 beldenin ve 20 köyün grup köy yolu olan Kömür Yolu'nda asfaltlama çalışmalarına başladı.

Daha önceden yolun bozuk olması ve araç trafiğinin düzenli sağlanamaması nedeniyle, köylü vatandaşlar tarafından yol ortasına fidan dikilerek protesto ettikleri yolda asfaltlama çalışmaları başladı. İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Kırılmaz ve İl Genel Meclis Başkanı Celal Erkan, çalışmaların yapıldığı Kömür Yolu'nda incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kahta Yol ayrımından başlayan ve İnlice Beldesi'ne kadar olan 34 kilometrelik bölümde asfaltlama çalışmaları başlatıldı. Üç günden beri süren çalışmaların 15 gün içersinde bitirileceği belirtildi.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Kırılmaz, daha önceki yıllarda yolun bozuk olmasından dolayı sıkıntıların yaşandığı Kömür Yolu'nda çalışmaların 2007 yılında başladığını belirterek, "20 yakın, 3 beldenin faydalandığı grup yolu olan ve çok önem arz eden bu yolun düzeltilmesi için 2007 yılında konuya el atarak asfalta hazır hale getirdik. 2007 yılında 450 Bin YTL para harcayarak onarım, genişletme ve bakımını yaptığımız yolu 2008 programına da alarak asfaltlama çalışmalarına başladık. 2008 yılı içersinde İnlice Beldesi'ne kadar asfalt yapımı ile yolu tamamlayacağız. İl Özel İdaresi olarak köy yollarında asfaltlı yol miktarını ileri bir seviyeye ulaştırmak amacındayız. Adıyaman genelinde köy yollarının yüzde 50'sinde asfalt yapılmış durumda. Biz bunu daha yüksek seviyeye gayret ediyoruz" dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Celal Erkan, AK Parti iktidarıyla birlikte köylü vatandaşın yüzünün güldüğünü ve iktidarın köylü vatandaşa hak ettiği değeri verdiğini belirterek, "Bu yol Adıyaman'da trafik akışı çok yoğun olan bir yol olması itibariyle çok önemlidir. 2007 yılı öncesinde insanlar mağdur olmuşlar ve bu yolda trafik akışının sağlanması çok güçleşmişti. Daha önceden bu yola yapılmayan bir şekilde kaliteli bir yol yapıyoruz. Yolda genişletme ve düzeltme çalışmaları yaparak asfalt dökümüne başlandı. Dört yıl içersinde Bin 500 kilometrenin üzerinde asfalt yol yaptık. Bu iktidarın köylüye ve vatandaşa verdiği önemin göstergesidir. Bizde iktidarın mensubu olarak iktidara paralel olarak köylü vatandaşlara hizmet götürme gayreti içersindeyiz. Yapılan hizmetler halkımız tarafından takdir ediliyor" şeklinde konuştu.

(AA-OÇ-Y) 29.05.2008 17:38 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title