Haberler

"3. Barış Ekmeği Festivali"

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen "3.Barış Ekmeği Festivali" renkli görüntülere sahne oldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen "3. Barış Ekmeği Festivali" renkli görüntülere sahne oldu.

Cezayir, Etiyopya, Gambia, Mısır ve Somali gibi Afrika'nın birçok ülkesinden gelen çocuklar, Esenler Belediyesi'nin konuğu oldu. Afrikalı çocuklar, Esenlerli kardeşleriyle buluşarak 23 Nisan öncesi Boğaziçi ve Miniatürk gezisi yaparak, İstanbul'un nadide güzelliklerini görme fırsatı yakaladı. Miniatürk'ü gezen çocuklar, Türkiye'nin tarihi yapılarını büyük bir dikkatle incelerken, fotoğraf çekmeyi ihmal etmedi. Miniatürk gezisinin ardından Boğaziçi gezisi yapan çocuklar İstanbul'un güzelliği karşısında

adeta büyülendi. Afrikalı çocuklar, Esenlerli kardeşleriyle İngilizce ve Türkçe şarkılar söyleyerek renkli görüntüler oluşturdu.

Esenler Belediye Başkanı Aydın Polat, "Esenler Belediyesi olarak 4 gün boyunca Afrika kıtasından 12 ayrı ülkeden eğitmenleriyle ve rehberleriyle birlikte 60 civarında konuğumuz olacak. 4 gün boyunca biz buradan bütün dünyaya, çocuklara, dünya liderlerine, siyasetçilere şu mesajı vermek istiyoruz. Hepimiz bu dünyada barış içerisinde yaşayabiliriz. Dünyanın kaynakları herkese yeter. Kimsenin petrol ya da başka bir amaçla diğer insanların hayat hakkına tecavüz etme hakkının olmadığını, barış, kardeşlik ve

huzur içerisinde bu dünyayı paylaşabileceğimiz mesajını vermek istiyoruz. Onun için etkinliğimizin adı Uluslar arası Barış Ekmeği Festivali. Birlikte güzel etkinlikler yapacağız" dedi.

Afrika'dan gelen Ömer Boying, "Türkiye çok harika bir ülke, çok hoş. Burada olduğum için çok mutluyum. Türkiye'yi çok seviyorum" dedi.

Afrikalı çocuklar, Türkiye'deki çocukların çok sıcakkanlı olduğunu belirterek, onları çok sevdiklerini söyledi. Esenlerli öğrenciler ise, Afrika'dan gelen arkadaşlarını çok sevdiklerini söyleyerek, "Onlara İstanbul'u gezdiriyoruz. Onları çok sevdik. 23 Nisan kaynaşmamıza vesile oldu" diye konuştu.

22 Nisan Pazar Günü Esenler Dörtyol Meydanı'nda bir araya gelecek olan çocuklar, kendi yaptıkları Barış Ekmeklerini dünya liderlerine gönderecekler. Çeşitli etkinliklerin yer alacağı festivalde, sanatçı Keremcem, çocuklara barış konseri verecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

23 Nisan İstanbul Esenler Afrika Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title