Haberler

3 Ayları Nasıl Değerlendirmeli?

Güncelleme:

İçerisinde rahmet ayı Ramazan'ın da bulunduğu mübarek üç aylar bugün başladı. Peki 3 ayları nasıl değerlendirmeli?

İçerisinde rahmet ayı Ramazan'ın da bulunduğu mübarek üç aylar bugün başladı. Şaban ve Ramazan aylarını da müjdeleyen Regaip Kandili ise perşembe akşamı idrak edilecek. Kandil münasebetiyle Türkiye genelinde çeşitli programlar düzenlenecek.

Peki 3 ayları nasıl değerlendirmeliyiz? Bu sorunun cevabını konunun uzmanlarına sorduk ve sizin için derledik.

Üç ayların müjdecisi Regaip Kandili dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığı perşembe günü Diyarbakır'da kandil programı düzenleyecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre perşembe akşamı Diyarbakır Cebel-i Nur Camii'nde kandil programı gerçekleştirilecek. Açıklamada yurt genelinde tüm camilerde kandil programlarının düzenleneceği belirtildi.

EFENDİMİZ'İN 3 AYLARDA ETTİĞİ ÖZEL DUA

Efendimiz'in üç aylarda ettiği özel duayı Zaman Gazetesi'nden Ahmed Şahin kaleme aldı. İşte o dua:

-Allah'ım, mübarek kıl bize Recep ve Şaban'ı; affımıza vesile eyle Şehr-i Ramazan'ı!

Evet, bugünden itibaren büyük bir aşk ve şevkle tekrar edeceğimiz duamız hep böyle olacaktır:

-Allah'ım, mübarek kıl bize Recep ve Şaban'ı; affımıza vesile eyle Şehr-i Ramazan'ı!

-Neden bu aylar için böyle özel dua? Özel duayı gerektirecek eşsiz farklılıkları mı söz konusu?

Bu ayların inanmış insanlara kazandırdığı eşsiz sevap farklılığını Bediüzzaman Hazretleri'nden dinleyelim isterseniz. Kısaca şöyle açıklıyor bu eşsiz sevap farklılığını:

-Her ibadet ve iyiliğin sevabı başka aylarda on ise, Receb-i Şerif'te yüzü geçer, Şaban-ı Muazzama'da üç yüzü geçer ve Ramazan-ı Mübarek'te ise bine çıkar!. Kadir Gecesi ise seksen sene nafile ibadeti aşan bir eşsizliğe ulaşır!..

Demek ki üç ayların başından itibaren başlayan bu İlahi ikram ve ihsanları bilenlerin büyük bir şevkle ibadet yapma heyecanına girmeleri sebepsiz değildir. Bir'e on'dan başlayan sevap yağmuru yüze çıkıyor, sonra üç yüze yükseliyor, daha sonra da bine ve yukarı sevap sağanağına dönüşüyor..

İşte bugün böyle özel farklılıklara sahip üç aylar da bizleri kucaklamış bulunmaktadır. Yeter ki bizler farkında olalım bu özel ibadet ve sevap mevsiminin. Evet, Recep ayı ile başlayıp Şaban ayı ile artarak devam eden sevap yağmuru, Ramazan ayında sağanağa dönüşür, Kadir Gecesi'nde ise üç aylar boyunca kendini hazırlamış olan insan, İlahi affa tam nail olacak bir ruh yüceliğine yükselir. Hatta bayramda da kendine tertemiz bir beyaz sayfa açarak yepyeni bir hayata başlama bahtiyarlığına ulaşması dahi söz konusu olabilir.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Kandil Dağı Diyarbakır Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title