Haberler

3 Ay Önce Yaralandığı Yerde Şehit Düştü

Şırnak'ta Askeri Birliğe Düzenlenen Saldırıda 13 Arkadaşı ile Birlikte Şehit Düşen Şanlıurfalı Piyade Çavuş Mehmet Uyar'ın, Şehit Olduğu Yerde 3 Ay Önce Terörist Saldırıda Yaralandığı Öğrenildi.

Şırnak'ta askeri birliğe düzenlenen saldırıda 13 arkadaşı ile birlikte şehit düşen Şanlıurfalı Piyade Çavuş Mehmet Uyar'ın, şehit olduğu yerde 3 ay önce düzenlenen bir terörist saldırıda yaralandığı öğrenildi.

Dün akşam saatlerinde Şırnak'ın Gabar Dağı bölgesinde operasyona çıkan askeri birliğe düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Çavuş Mehmet Uyar'ın üniversite sınavlarına hazırlandığı için daha önce askere gitmediği belirtildi. Girdiği üniversite sınavında Tokat'ta 2 yıllık İşletme bölümünü kazanan Mehmet Uyar'ın bölümünü beğenmediği için okula kaydını yaptırmadığı ileri sürüldü. Yaz aylarında İstanbul'da çalışıp kış aylarında ise memleketi Şanlıurfa'da üniversiteye hazırlandığı öğrenilen Şehit Piyade Çavuş

Mehmet Uyar'ın, dershane parasını kazanmak için garsonluk yapmak üzere gittiği İstanbul'da tecili bitince asker kaçağı olarak yakalanarak askere gönderildiği belirlendi. Bolu Komando Tugayı'nda askerliğini yaparken görevli olarak gittiği Şırnak'ta 13 arkadaşı ile birlikte şehit olan Uyar'ın daha önce de girdiği polislik ve astsubaylık sınavlarını kazanamadığı öğrenildi.

Şehit Piyade Çavuş Mehmet Uyar'ın gözü yaşlı ağabeyi Yahya Uyar, "Kardeşim 40 gün önce izne gelmişti. Geçen hafta da bana telefon açmıştı. Kardeşim aynı mevzide 3 ay önce de saldırıya uğramıştı. Bu saldırıda bir arkadaşı şehit olurken, kardeşim şarapnel parçasıyla gözünden yaralanmıştı. Bundan dolayı kardeşime 10 gün kafa izni verilmişti" dedi.

Kardeşinin girdiği polislik sınavını, kaşının üzerinde iz bulunduğu için kazanamadığını ileri süren Yahya Uyar, "Kardeşim Gaziantep'te, Diyarbakır'da ve en son İstanbul Heybeli Ada'da astsubaylık sınavlarına da girdi ancak kazanamadı. Arkadaşları şimdi astsubay oldu" diye konuştu.

(FÖ-HA-ST-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title