Haberler

3. Artvin Tanıtım Günleri" Başladı

Artvin Dernekler Federasyonu (ARDEF) tarafından Artvin Valiliği ve Artvin Belediyesi'nin destekleriyle düzenlenen "3.Artvin Tanıtım Günleri" başladı.

Artvin Dernekler Federasyonu (ARDEF) tarafından Artvin Valiliği ve Artvin Belediyesi'nin destekleriyle düzenlenen "3.Artvin Tanıtım Günleri" başladı.

Maltepe Etkinlik Alanı'nda etkinliğin açılışına, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki ve ARDEF Başkanı Ferman Erşahin ile vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan İstanbul Valisi Şahin, Artvin'in doğasıyla, madenleriyle ve enerji kaynağı Çoruh nehriyle Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu söyledi.

Vali Şahin, "İnşallah Artvin bundan sonra daha büyük bir gelişmeye ve ilerlemeye sahne olacaktır. Sayın Vali benim çok eski bir arkadaşım. Artvin'e inşallah çok güzel şeyler yapacağına inanıyorum. Yeter ki Artvin ve Artvinliler Valimizle birlikte hareket etsinler." diye konuştu.

Artvin Valisi Doğanay da İstanbul Valisi Şahin ve katılımcılara teşekkür ederek, bu tür faaliyetlerin Artvin'in tanıtımına, gelişimine ve turizmine çok büyük faydalar sağlayacağına inandığını belirtti.

Artvinlilerin kendi değerlerine sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Doğanay, "Kökleri kuruyan ağaç devrilmeye mahkumdur. Ben buradan bütün Artvinli kardeşlerimize 'köklerimizi kurutmayın' diyorum." ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından Şahin, Doğanay ve beraberindekiler etkinlik alanındaki stantları gezdi.

Yöreye özgü, bal, tatlı, peynir çeşitleri, ekmek, ve cağ kebabının yanı sıra el işi ürünlerin yer aldığı etkinlik, 29 Ekim'e kadar devam edecek.

Bu arada, açılış öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde, Ömer Doğanay ve Mehmet Kocatepe'nin de katılımıyla kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Ömer Doğanay Vasip Şahin İstanbul Artvin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title