Haberler

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Erkoç mesajında, her bireyin aynı zamanda bir engelli adayı olduğunu ifade ederek, Türkiye'de tüm vatandaşların fırsatlardan eşit olarak yararlanması için her türlü çabanın sarf edildiğini belirtti.

"Sosyal devlet" olma gayreti içerisinde atılan adımların, vatandaşlar tarafından da olumlu karşılandığını ifade eden Erkoç, şunları kaydetti: "Engelli vatandaşların desteklenmeleri halinde elde ettikleri başarılar göz önündedir. Hükümetlerimiz döneminde ülkemizde yaşayan engelli vatandaşlarımız ve aileleri için çok sayıda projeler yapılmış ve bir çok kazanımlar elde edilmiştir."

İstihdam alanı başta olmak üzere bakım hizmeti uygulaması ve buna benzer atılan adımlarla engellilerin yaşam kaliteleri yükseltildiğini vurgulayan Erkoç, engellilerin yaşadığı sorunların temelde insan hakkı sorunu olduğu düşüncesiyle hareket ettiklerini aktardı.

Erkoç, engellilerin her türlü sorunlarının çözümü noktasında, anlamlı ve kapsamlı yenilikler yapıldığını kaydetti.

-Türkoğlu Belediye Başkanı Taşhan

Türkoğlu Belediye Başkanı Mustafa Taşhan da mesajında, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün, engelli vatandaşların haklarının ve sorunlarının konuşulup çözüme kavuşturulması açısından önemli bir gün olduğunu vurguladı.

Engelli vatandaşların yaşadıkları sorunları tek bir günde dile getirmenin yetersiz olduğunu ifade eden Taşhan, herhangi nedenden dolayı engelli olan vatandaşların göz ardı edilmesi ya da görmezden gelinmesinin mümkün olmadığını aktardı.

"Bizler engeli olan vatandaşları görmezden gelmekle değil onları yaşama kazandırmakla mükellefiz" düşüncesini dile getiren Taşhan, ilçede kaldırımların engelli vatandaşlara göre uyarlandığını, tüm engelli vatandaşları dinleyip sorunlarına çözümler üretmeye çalıştıklarını kaydetti.

Muhabir: İzzet Mazı / İsmail Hakkı Demir

Yayıncı: Sevil Çelik - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA / Yerel

Dünya Engelliler Günü Fatih Mehmet Erkoç Kahramanmaraş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title