Haberler

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, engellilerin yaşam kalitesinin artırılması ve politikalarda eşit katılımın esas alınması gerektiğini ifade etti.

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, engellilerin yaşam kalitesinin artırılması ve politikalarda eşit katılımın esas alınması gerektiğini ifade etti.

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, yazılı bir açıklamada, 8.5 milyon kişi ile nüfusun yüzde 12.29'unun engelli olduğunu belirterek, partisinin engelli vatandaşların sorunlarının çözümü için gerekli çalışmaları yaptığını belirtti.

Engellilerin yaşam kalitesinin artırılması gerektiğini, bu yönde ülkede fırsat eşitsizliği bulunduğunu ifade eden Yılmaz, şunları vurguladı:

"Bugün sağlık, eğitim, istihdam, sosyal güvenlik ve toplumsal yaşama tam katılım gibi temel sorunlarda engelli yurttaşlarımız için büyük fırsat eşitsizlikleri yaşanmaktadır. Engellilik politikasında topluma tam uyum ve eşit katılım esas olmalıdır. Temel haklarının ihlali ve toplumsal bilincin yanlışlığından dolayı engelli yurttaşlarımızın dışlanması, iş ve üretim alanlarından uzak tutulmaları kabul edilmeyecek bir durumdur. Eğitim, sağlık, istihdam gibi alanlarda hizmet almalarını sağlamak, sorunlara sahip çıkmak, doğru politikalar üretmek gerekir."

Yılmaz, engelli yurttaşların fırsat tanındığında sanatta, sporda, eğitimde, siyasette ve iş hayatında gurur duyulacak başarılara imza attıklarını da kaydetti.

- UŞAK

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title