Haberler

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Kütahya'da 3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen program düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Belediye Kent Konseyi Engelli Meclisinin koordinatörlüğünde, belediye sosyal tesislerinde bir etkinlik yapıldı. Vali Ahmet Hamdi Nayir, engellilerle ilgili faaliyet gösteren 9 derneğin üyelerinin katıldığı programda yaptığı konuşmada, ailelerin fertleriyle, toplumun da aileleriyle bir bütün olduğunu söyledi.

Nayir, şöyle konuştu:

"Toplum, her bir bireyin acısını, sıkıntısını ve neşesini birlikte hissettiği ölçüde toplum olur. Bizler, engelliliği yalnız ferde ait veya o aileye ait bir problem olarak görüyorsak burada bir eksiklik var demektir. Engellilik, toplumun genel problemi olmak zorunda. Engelliler konusunda toplumun tamamına düşen görevler vardır. Merkezi ve yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşlarına, üniversitelerimize düşen görevler vardır.

Hamdolsun geldiğimiz nokta itibariyle, evde ve kurumda bakım hizmetleriyle devletimiz engellilerimiz konusunda yapması gerekenleri büyük ölçüde yapmaya başladı. Bitti demiyoruz ama önemli bir mesafe kat edildi. Kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler engellilerimizin hareket alanını genişletecek, erişilebilirlik prensiplerini uygulamaya çalışıyor. Bu da güzel bir duygu. Güzel Kütahyamızda engelli derneklerimizin bir araya gelerek program icra edebilmeleri de güzel bir duygu."

Bütün insanların birer engelli adayı olduğunu bilmesini istediklerini de ifade eden Vali Nayir, gönlünde engel olmayan, engellinin halinden anlayan bir toplum arzuladıklarını da sözlerine ekledi.

Engelli dernekleri ile engellilere özel eğitim veren özel eğitim kurumlarının bünyelerinde oluşturulan koroların müzik ve şiir dinletileri, aşuk ve maşuk oyunu ile judo gösterilerinin de sunulduğu programda, serebral palsi ve zeka geriliği olan 17 yaşındaki Murat Koçyiğit İstiklal Marşı'nın on kıtasını ezbere okudu. Bu sırada salonda duygusal anlar yaşandı.

Koçyiğit, protokol üyeleri ile katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı. Program, müzik dinletisiyle sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Hamdi Nayir Kütahya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title