Haberler

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Denizli Belediyesi'nin Organize Ettiği 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Engelliler Bir Programda Gönüllerince Eğlendi.

Denizli Belediyesi'nin organize ettiği 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde engelliler bir programda gönüllerince eğlendi.

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'ndaki programa, Denizli Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, Denizli Belediye Başkan Vekili Sefa Dalbudak, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ile çok sayıda engelli derneği başkanı ve üyeleri katıldı.

Denizli Belediye Başkan Vekili Sefa Dalbudak, yaptığı konuşmada, belediyenin trafikte sinyalizasyon sistemlerini engellilere göre düzenlediğini, su ve ulaşımda büyük kolaylık sağladığını söyledi. Belediyenin, engelli yaşamının her alanında yer alarak bir parça olsun sorunlarını paylaşmak amacında olduğunu ifade eden Dalbudak, belediye hizmetlerinin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Denizli Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz da, devletin her vatandaşına sahip çıkmak gibi bir görevi olduğunu belirterek, "Biz kentte gerek valilik gerek belediye ve gerek diğer kurumlarla sizlerin yanınızdayız. Sorunlarınızın çözümü için tüm kaynaklarımızı kullanıyoruz" dedi.

Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Azmi Ermiş ise, Türkiye Körler Federasyonu ve Dünya Engelliler Federasyonu üyesi olmasına rağmen birçok ulusal ve uluslararası toplantılarda konuşma imkanı bulamadığını söyledi. Yıllardır hep 2. sınıf olarak yaşadıklarını anlatan Ermiş, şöyle konuştu: "Nüfusumuzun yüzde 12'si engelli. Birçok toplantılarda davet edilmemize rağmen konuşma hakkı tanınmadı. Bireyler kendilerinin ifade ettikleri sürece vardır. Denizli'de gittiğimiz her yerde gerçek bir hoşgörü ortamında

konuşuyor ve yaşıyoruz. Denizli Belediyesi'nin suda, ulaşımda yaptığı kolaylık ve sesli sinyalizasyon uygulamaları bizi sevindiriyor. Yerel yönetimlerde bizlere karşı yapılanlar her zaman daha fazla oldu."

Denizli Belediyesi'nin organizasyonunda Görmeyenler Kültür ve Birleşme, Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme, Zihinsel Engelli Çocukları Koruma ve Yaşatma gibi 8 engelli derneği yer aldı. Programda, tüm engelliler gönüllerince bir gün geçirdi.

Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği üyesi çocuklar, oluşturdukları dans grubuyla izleyenleri coşturdu. 10 dakika süren gösteride çocuklar dans konusunda ne kadar yetenekli olduklarını gösterdi. Sakatlar Derneği Denizli Şubesi de, hazırladığı skeçle programda yer aldı. Altı Nokta Körler Derneği üyesi Pınar Göçek ise okuduğu şiiriyle izleyenleri duygulandırdı. Programda, Umut Çocukları Koruma Okul Yaptırma Derneği ve Zihinsel Özürlü Çocukları Koruma Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği de hazırladığı

etkinlikle programda yer aldı.

Program sonunda, Cansuyu ve Dayanışma Derneği Denizli Şubesi'nce alınan 18 engelli aracı sahiplerine teslim edildi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altun ve beraberindeki engelli dernekleri başkanları, program öncesinde Denizli Belediye Başkan Vekili Sefa Dalbudak'ı ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği ise Denizli Belediyesi girişinde fotoğraf sergisi açtı. Sergiden elde edilecek gelir otistik çocuklara yönelik yapımı devam eden okul için harcanacak.

(SK-AT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title