Haberler

"3+1 Mesleki Eğitim Projesi"

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof.Dr.Durmuş Günay, "Bir ülkenin çok ileri düzeyde bilim ve teknoloji üretmesi yetmez, onları uygulamaya geçirecek yüksek nitelikli meslek elemanlarının da var olması gerekir" dedi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, "Bir ülkenin çok ileri düzeyde bilim ve teknoloji üretmesi yetmez, onları uygulamaya geçirecek yüksek nitelikli meslek elemanlarının da var olması gerekir" dedi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) işbirliği ile yürütülen "3+1 Mesleki Eğitim Projesi" kapsamında işe yerleştirilen öğrenciler için SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Günay, projeyi tamamlayanlara şükran borçlu olduklarını belirterek, insanlara meslek kazandırmanın çok önemli olduğunu söyledi.

Ülkelerin rekabet gücünün yetiştirdikleri nitelikli insanlara, bilim-teknoloji üretme kapasitesine bağlı olduğuna dikkati çeken Günay, dünya ve Avrupa'nın karşılaştığı krizin mesleki eğitimin önemini gösterdiğini vurguladı.

"YÖK'teki görevim münasebetiyle mesleki eğitimle ilgili çok çalışma yaptık" diyen Günay, şöyle devam etti:

"Bir ülkenin çok ileri düzeyde bilim ve teknoloji üretmesi yetmez, onları uygulamaya geçirecek yüksek nitelikli meslek elemanlarının da var olması gerekir. Meslek yüksekokulu ve 4 yıllık teknik eğitimle ilgili birtakım projeler geliştirdik. Meslek yüksekokullarıyla ilgili beceri konusunda öteden beri zafiyetten şikayet ediliyor. Teori konusunda herhangi bir problem yok, hatta fazlasıyla teorik bilgi olduğu ifade ediliyor.

Tabii bir de motivasyon sorunu var. Bunları aşmak için de yasal olarak 3+1'e benzer çeşitli değişiklikler yaptık."

-"Ülkemizde eğitimle ilgili işler çok konuşulur ama icraat olmaz"-

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise projenin kendileri için çok önemli olduğunu dile getirerek, projeyle üniversite-sanayi işbirliğini sağladıklarını bildirdi.

Projeyi başlattıkları dönemde birçok kişinin tereddüt yaşadığını vurgulayan Elmas, başarıyı yakaladıklarını, birçok kurumun destek verdiğini anlattı.

"Ülkemizde eğitimle ilgili işler çok konuşulur ama icraat olmaz" diyen Elmas, teoriyi pratiğe geçirmek için adım attıklarını kaydetti.

Teknoloji fakültelerinin dışındaki fakültelerde de projeyi uygulayacaklarına işaret eden Elmas, "Yüksek lisans ve doktora programlarında 7 bin öğrencimiz var. Bu çalışmaların sanayi ve toplumun sorunlarının çözümüne yönelik olması konusunda plan yapıyoruz. Bunların bir kısmı kısa sürede, bir kısmı da uzun vadede sonuçları alınacak işler" şeklinde konuştu.

Muhabir: Enes Duran

Yayıncı: Kemal Kaymak - SAKARYA

Kaynak: AA / Yerel

Sakarya Üniversitesi Muzaffer Elmas Durmuş Günay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title