Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu

Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yıldönümü münasebetiyle 29 Ekim günü her zaman olduğu gibi ilk olarak Bükreş'teki Atatürk anıtı önünde ve Bükreş Türk şehitliğinde bir tören düzenledi.

30 Ekim Pazartesi günü ise Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş ev sahipliğinde Bükreş Athenaeum konser salonunda Trakya ve İTÜ'den gelen akademisyen 5 sanatçının verdiği konser ve ardından verilen resepsiyonla kutlandı.

İki ülkenin milli marşlarının okunması ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla dış temsilciliklere gönderdiği mesajın okunmasıyla başlayan resepsiyona Romanya Kültür Bakanı Lucian Romaşcanu, Parlamento ile ilişkilerden sorumlu bakanı Viorel İlie, Romanya Kraliyet ailesinden Prenses Maria, Romen üst düzey yöneticiler, çok sayıda yabancı misyon şefi, soydaşlar ve vatandaşlarımızın biraraya geldiği etkinliğe yaklaşık 800 davetli katıldı.

Sarı Gelin, Gülnihal ve Karahisar kalesi gibi eserlerin icra edildiği konserin öncesinde konuşma yapan Büyükelçi Ertaş "Cumhuriyet Bayramı'nı Bükreş'te sizlerle birlikte kutlamanın gurur ve heyecanını yaşıyorum. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, yol arkadaşlarını ve vatan için canlarını feda eden şehitlerimizi bu vesileyle bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye için kararlılıkla ilerlemeyi sürdüreceğiz. Bu yolda karşımıza çıkan tüm engelleri, millet olarak elbirliğiyle aşacağımıza, PKK, DEAŞ ve FETÖ gibi farklı terör odaklarının ülkemize yönelen saldırılarının üstesinden geleceğimize inanıyorum." diyerek "Güçlü birer müttefik ve stratejik ortak olan Türkiye ile Romanya arasındaki ilişkiler Romanya'daki Türk toplumunun katkılarıyla her geçen yıl daha da gelişmektedir." ifadelerini kullandı.

Romanya Kültür Bakanı Romaşcanu ise yaptığı konuşmada iki ülkenin ileri derecedeki dostuk ilişkilerinin geçmişe dayandığını belirterek Türkiye'nin Avrupa Birliği için önemli olduğunu, Avrupa Birliği'nin de Türkiye için önemli olduğunu söyledi. Bakan Romaşcanu konumasını türkçe olarak "Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun" sözleriyle sonlandırdı.

Kaynak: AA / Güncel

29 Ekim Romanya Bükreş Politika Güncel Haberler

title