Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gündoğdu, mesajında, cumhuriyetin henüz 93 yaşında olduğunu ancak köklerinin asırlar öncesine dayanan bir medeniyetin mirasçıları olunduğunu belirtti.

"Bizler kadim bir medeniyetin mirasçılarıyız. Bugünlere şehitlerimizin kahramanlığı ve milletimizin vatan sevgisi ile gelindiğinin bilincindeyiz." ifadesini kullanan Gündoğdu, cumhuriyetin, verilen milli mücadele sonunda elde edilen çok önemli bir kazanım olduğunu vurguladı.

Dönemin zor koşullarına ve tüm imkansızlıklara rağmen örnek bir zafer kazanan milletin, tüm dünyaya ders verdiğine dikkati çeken Gündoğdu, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet ortak değerlerimizin adıdır. Devletimiz ve milletimiz tarihin her döneminde işgalci güçlere ve karanlık odaklara karşı bir ve beraber olmuştur. Bunun bir örneği de 15 Temmuz'da yaşanmıştır. Hiçbir ayrım gözetmeyen milletimiz atalarımızın mirası kadim memleketimizi işgalcilere karşı savunmuştur. Atalarımızın tarih boyunca ortaya koyduğu kahramanlığın örneklerini bugün de torunları ortaya koymuştur. Savaş meydanlarında, kendilerinden sayıca üstün olan düşmana karşı cesaret ve iman gücü ile mücadele eden ceddimiz muzaffer olmuş ve cumhuriyeti muhafaza etmiştir."

Gündoğdu, medeniyet yürüyüşünün, içeriden ve dışarıdan kalkışılan tüm engellemelere rağmen dik bir şekilde devam ettirildiğini ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Metin Gündoğdu AK Parti 29 Ekim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title