Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

Güncelleme:

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver ve Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver ve Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Vali Işık mesajında, Atatürk önderliğinde büyük Türk milletinin verdiği mücadele sonucunda kurulan Cumhuriyetin bugün 97. yaşında olduğunu belirtti.

Cumhuriyet gerek doğarken gerekse büyüyüp bu yaşa gelinceye kadar birçok badireler atlattığını ifade eden Işık, "Ancak Cumhuriyetin en iyi yönetim biçimi olduğuna yürekten inanan aziz Türk milleti cumhuriyete sahip çıktı. Onu iç ve dış düşmanlardan koruyup gözetti. Cumhuriyet sadece bir yönetim biçimi değil bir yaşam tarzıdır. Büyük önderin dediği gibi muasır medeniyet seviyesine ulaşmanın bir yolu olarak benimsediğimiz Cumhuriyet sayesinde ülkemizin gelişimi diğer dünya ülkeleri üzerinde saygınlığı ve gücü açıkça ortadadır." dedi.

Milletvekili Şeker ise Cumhuriyetin kuruluşunun 97. yıldönümünü aziz millet ile birlikte büyük bir coşku ile kutladıklarını aktararak, "Tarihi şanlı zaferlerle dolu ecdadımızın, istiklalimiz ve istikbalimiz için büyük azim ve inançla yürüttüğü bu büyük kurtuluş mücadelesi sonucu kurulan Türkiye Cumhuriyeti muasır medeniyeti yakalamış modern ve büyük Türkiye ideali yolundaki hedeflerini bir bir gerçekleştirerek emin adımlarla geleceğe yürümektedir." ifadelerini kullandı.

Milletvekili Ünver de büyük günün yıldönümünde ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını bir kez daha minnetle ve şükranla andıklarını dile getirerek, "Bugün, 100 yaşına girmesine 3 yıl kala Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vatandaşları olarak en büyük hedefimiz, bize emanet edilen Cumhuriyeti bugünkünden daha güçlü hale getirip gelecek nesillere teslim etmektir. Bu inanç ve güven, bu ülkenin her bir yurttaşında fazlasıyla mevcuttur." ifadelerini kullandı.

Kalaycı ise Cumhuriyetin kuruluşunun 97. yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu hep birlikte yaşadıklarının altını çizerek, şunları kaydetti:

"Bedeli şehitlerimizin kanı ile ödenerek kazanılmış Cumhuriyetimizi ve vatan toprağımızı korumak, bağımsızlığımızın sembolü bayrağımızı göklerde her daim dalgalandırmak her birimizin görev ve sorumluluğudur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan ilerleyerek en büyük eseri Cumhuriyet'imizi akılla, bilimle ve büyük bir kararlılıkla sonsuza kadar koruyacak ve yaşatacağız."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Milletvekili Karaman Güncel Haberler

title