Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

Güncelleme:

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ve Belediye Başkanı Evren Dinçer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Aydoğdu, mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yazılan kurtuluş destanının gururunu, heyecanını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyetin ilanını, ilk günkü gibi büyük bir coşku ve heyecan ile kutladıklarını belirtti.

Cumhuriyetin ilanı, milletin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu vurgulayan Aydoğdu, şunları kaydetti:

"Halkımız bugünlere nasıl gelindiğini unutmayarak, milli benliğimize sahip çıkacak, insanlarımızın her bakımdan mutlu olduğu müreffeh bir Türkiye hedefine ulaşmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Cumhuriyetimizi dünyanın en güçlü, en itibarlı, en önde devletleri arasında bulundurmak vazgeçilmez ilk hedefimizdir. Türkiye Cumhuriyeti geçen 97 yılda gerek uluslararası siyasette çok önemli bir konuma gelmiş, gerekse bu hedefi yakalama sürecinde, ekonomik, sosyal, kültürel, eğitim, sağlık, ulaşım gibi konularda önemli bir kalkınma mesafesi kat etmiş ve halkımızın refahının sağlanması kararlılığı ile dünya devletleri içerisinde hatırı sayılır güçlü bir konuma gelmiştir. 97 yıllık Cumhuriyet tarihimiz içinde gerçekleştirilenler, milletimizin kısa bir sürede neleri başarabileceğinin en güzel ispatıdır."

Başkan Dinçer ise 97 yıl önce yakılan ateşli Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hür ve bağımsız bir devlet olduğunu tüm dünyaya kanıtladığını vurguladı.

Bugün ülkenin yerlilik ve millilik ilkeleri ile her alanda yapmış olduğu atılımlarla 97 yıl önce atılan adımların nihai sonuçlarına ulaşıldığını belirten Dinçer, "Bundan bütün bir millet olarak gurur duyuyoruz. Milletçe barış ve kardeşliğin sesini daha da yükselttiğimiz bugünlerde her günkünden daha çok üretmek, kazanmak ve paylaşmayı hedeflemekteyiz. Muasır medeniyet seviyesine ulaşmayı ilke edindiğimiz, çağdaş ve demokratik, bir dünya devleti olarak bize bu gururu yaşatan Mustafa Kemal paşa ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıl dönümünde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı en kalbi duygularımla kutluyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Aksaray Türkiye 29 Ekim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
title