Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

Güncelleme:

Tekirdağ AK Parti Milletvekili Mustafa Yel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 97. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Tekirdağ AK Parti Milletvekili Mustafa Yel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 97. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Milletvekili Yel, mesajında, ülkenin her köşesinde Cumhuriyetin 97. yıl dönümünü coşkuyla kutlamanın gurur ve sevincini yaşadıklarını belirtti.

Cumhuriyetin çok ağır bedeller ödenerek kazanılmış bir bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin ardından kurulduğunu aktaran Yel, şunları kaydetti:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının üstün gayret ve fedakarlıklarla kurdukları bağımsızlığımız ve geleceğimizin sembolü Cumhuriyetimizi korumak, ecdadımızın mirasına sahip çıkmak, onu gelecek nesillere aktarmak için milletimizin her bir ferdi, dün olduğu gibi bugün de aynı ruh ve kararlılıkla mücadele edecektir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, kahraman şehit ve gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor, tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum."

Başkan Albayrak'ın mesajı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Albayrak mesajında, Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük eseri ve emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 97. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti.

Özgürlük ve bağımsızlık idealiyle Kurtuluş Savaşı'nı kazanan milletin, 29 Ekim 1923'te en ideal yönetim şekli olan Cumhuriyet'e kavuştuğunu hatırlatan Albayrak, "Cumhuriyetin ilanı, Türk tarihinin en büyük çağdaşlaşma, demokratikleşme ve kalkınma projesidir. Atatürk'ün önderliğinde başlatılan devrimler ülkemizin her alanında gelişmesi ve ilerlemesinin önünü açmıştır." ifadelerini kullandı.

Albayrak, Cumhuriyet yönetiminin hukuk devleti anlayışını beraberinde getirdiğini ve başta kadınlar olmak üzere toplumun tüm kesimlerini kanunlar önünde eşit hale getirdiğini bildirerek, şöyle devam etti:

"Cumhuriyet vatandaşı olmak, fikri hür, irfanı hür ve vicdanı hür bireyler olmak demektir.

Cumhuriyet nesilleri olarak atalarımızın mirası ve gelecek nesillerin emaneti olan Türkiye Cumhuriyetini yaşatmak ve yüceltmek en temel ilkemizdir. Üstlenmiş olduğumuz tarihsel sorumluluğun bilinciyle ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmak için durmadan ve yılmadan çalışacağız.

Bununla beraber Atatürk'ün ilke ve devrimlerini yeni nesillere en güzel şekilde anlatmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, yurdumuzun kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadelenin kahramanlarını şükran ve saygıyla anıyor, tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Milletvekili 29 Ekim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title