Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru

Cumhuriyetin ilan edilişinin 95. yıl dönümü, Ankara'nın Yenimahalle Belediyesince, ilçede düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlanacağı bildirildi.

Cumhuriyetin ilan edilişinin 95. yıl dönümü, Ankara'nın Yenimahalle Belediyesince, ilçede düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlanacağı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, ilçedeki kutlamaların 29 Ekim Pazartesi günü, sabah saatlerinde belediye hizmet binası önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayacağı belirtildi.

Gün boyu devam edecek kutlamaların akşam saatlerinde Ragıp Tüzün Parkı'ndan başlayacak "Meşaleli Cumhuriyet Yürüyüşü"yle devam edeceği anlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yürüyüşte, 7'den 70'e tüm vatandaşlar ellerinde meşalelerle Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezine kadar marşlar söyleyerek coşku içinde yürüyecek. Yürüyüşün ardından bu sanat ve kongre merkezinde 'Büyük Cumhuriyet Buluşması' yaşanacak. Programda, muhteşem bir senfoni konseri ile başkentliler unutulmaz gece yaşayacak. Şef Eray İnal'ın yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası, türkülerin beğenilen yorumcusu Hüseyin Turan ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Nilgün Kızılcı ile sahneye çıkacak."

Açıklamada, kutlamalar çerçevesinde sinema ve dizilerde aldığı rollerle tanınan tiyatro oyuncuları Gaye Alacacı ve Şekip Taşpınar'ın da şiir ve sunumlarıyla geceye renk katacağı aktarıldı.

Görüşlerine yer verilen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da vatandaşları kutlamalara davet etti.

Yaşar, Cumhuriyet Bayramı'nın ilçede coşkuyla kutlanacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet kutlamalarını gelecek kuşaklara aktarmalıyız. Bu her yurttaşın asli görevidir. Bizim cumhuriyetimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti olan, bizi çağdaşlığa ulaştıran, halk çocuklarını cumhurbaşkanı, bakan, milletvekili, belediye başkanı yapan, saltanatı yıkıp padişahlığı kaldıran, 'milletin iradesini millet, kendi tayin edecektir' diyen Atatürk'ün cumhuriyetidir. Bizim cumhuriyetimiz demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti'dir. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun"

Kaynak: AA / Güncel

Yenimahalle Cumhuriyet 29 Ekim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title